9'uncu Yerel Tatlar Festivali Rize ve Gümüşhane ile Başladı - Son Dakika
Yerel

9'uncu Yerel Tatlar Festivali Rize ve Gümüşhane ile Başladı

9\'uncu Yerel Tatlar Festivali Rize ve Gümüşhane ile Başladı

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl ilçedeki yerel derneklerle ortak düzenlediği “Yerel Tatlar Festivali” dokuzuncu kez düzenleniyor.

10.05.2015 17:16

Beyoğlu Belediyesi'nin her yıl ilçedeki yerel derneklerle ortak düzenlediği "Yerel Tatlar Festivali" dokuzuncu kez düzenleniyor. Türkiye'nin yedi bölgesinden kültürel renkleri ve yöresel tatlarını Beyoğlu'na taşıyan festivalin ilk haftasında Kasımpaşa'da Rizeliler ile coşarken, Sütlüce sahilde Gümüşhane rüzgarı esti.

Kasımpaşa ve Sütlüce sahilinde başlayan "9'uncu Yerel Tatlar Festivali"nin ilk haftasında Rize ve Gümüşhane sahne aldı. Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasanpaşa Parkı'na kurulan alanda Rize'nin mutfağından yöresel kıyafetlerine, türkülerinden oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginlikleri Beyoğlulu'lara sunuldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gecede Rizeli hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Rize mutfağının sunulduğu stantları gezen Demircan, tüm lezzetlerin tadına baktı. Demircan, Rize'nin yöresel kıyafetlerinin sergilendiği stantları da gezerek bilgi aldı. Beyoğlu'nda yaşayan Rizeliler ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede coşkulu görüntüler yaşandı. Gecede Rize'nin yöresel sanatçılar seslendirdikleri türkülerle izleyenleri coşturdu.

SÜTLÜCE SAHİLDE GÜMÜŞHANE GECESİ

Türkiye'nin kültürel lezzetlerinin sergilendiği festivalin bir diğeri ise Sütlüce sahilde Gümüşhane yöresini misafir etti. Rize gecesinden sonra Gümüşhanelileri yalnız bırakmayan Başkan Demircan, Gümüşhanelilerin coşkusuna ortak oldu. Demircan'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili adayları Oktay Saral, İsmail Güneş, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Beyoğlu Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yerel dernek başkanları programa katılarak ilçe halkıyla festivalin keyfini çıkardı.

Sütlüce sahilini dolduranlar bir yandan Gümüşhane'nin yöresel lezzetlerini tattı, diğer yandan yöresel kıyafetleri ve geçmişten günümüze gelen geleneklerini tanıdı. Yerel sanatçıların konserleriyle memleketlerine giden izleyenler halk oyunlarıyla coştu.

YEREL TATLAR FESTİVALİ FESTİVAL 31 MAYIS'TA SONA ERECEK

9'uncu Yerel Tatlar Festivali 10 Mayıs Pazar akşamı Roman Gecesi ile Dolapdere ve Sütlüce sahilde Kastamonu gecesi ile devam edecek. Festival; 16 Mayıs Cumartesi Erzincan Kasımpaşa Parkı, 23 Mayıs Cumartesi Görele Kasımpaşa, Aksaray Kalaycıbahçe, 24 Mayıs Pazar Bartın Sütlüce, 30 Mayıs Cumartesi Sivas Sütlüce, 31 Mayıs Pazar Erzurum Sütlüce, 31 Mayıs Pazar Konya Kasımpaşa ve Alucra günleriyle tamamlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9'uncu Yerel Tatlar Festivali Rize ve Gümüşhane ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement