AB Öykü Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

AB Öykü Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

AB Öykü Yarışması\'nda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı işbirliği ile düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın Adana etabında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

12.06.2013 11:22

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı işbirliği ile düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın Adana etabında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Avrupa Birliği'ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmek amacı ile ortaöğretim 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, "Farklılıklar içinde Birlik" temasıyla düzenlenen yarışmada; birinciliği Çukurova Piri Reis Anadolu Lisesi'nden Münire Küçükcan, ikinciliği Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'nden Asya Akpulat, üçüncülüğü ise Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nden Eylül Köse kazandılar.

Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen törende konuşan Başkan Atila Menevşe, yerel ve ulusal etap olmak üzere iki bölümden oluşan yarışmanın Adana bölümünde ödüle layık görülen öğrencilere ait eserlerin, Eskişehir'de düzenlenecek AB Öykü Yarışması Ulusal Finali'ne katılmaya hak kazandığını söyledi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk de, ülkemizin Avrupa Birliği üyelik sürecinin devam ettiği bir dönemde düzenlenen yarışmayı son derece anlamlı ve önemli bulduğunu belirtirken, "Başarılı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi gönülden kutluyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinden dolayı da Adana Ticaret Odamıza ve bünyesinde hizmet veren Avrupa Birliği Bilgi Bürosu'na şükranlarımızı sunuyorum. Bu yarışmayla Adana'nın sesinin eğitim alanında da Türkiye'ye ve Avrupa'ya duyurulmuş olması son derece önemli ve anlamlıdır. Hızla gelişen ülkemizin gelecekte Avrupa Birliği'nin önemli ülkeleri arasında yer alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, danışman öğretmenleri, okul müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk'e, ATO Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Genel Sekreter Ahmet Nevruz, tarafından plaket sunuldu.

Yarışmanın Eskişehir'de düzenlenecek Ulusal Finali'nde dereceye giren öğrenciler, Belçika ve Litvanya seyahati ile ödüllendirilecekler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Öykü Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement