Abdülkadir Konukoğlu Vizyon Toplantılarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Abdülkadir Konukoğlu Vizyon Toplantılarına Katıldı

Abdülkadir Konukoğlu Vizyon Toplantılarına Katıldı

DÜSİAD Vizyon Toplantıları'nın konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu oldu.

24.05.2013 12:36  Güncelleme: 12:39

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Vizyon Toplantıları'nın konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu oldu.

Düzce Ensar Kongre Merkezinde yapılan Vizyon toplantıları konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu oldu.

DUSİAD'ın çalışmaları hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, "2023 vizyonu hedefinde Düzce'nin kısmen sanayileşmesi isteniyor algısı noktası bizlerde var. Düzce olarak arzu ettiğimiz mutlaka alternatif OSB alanlarını belirlemek hem Düzce içinde bundan sonraki süreçte çarpık sanayileşmenin önüne geçmek hem de gelecek olan büyük yatırımcımıza yer ve alan tahsisi konusunda sıkıntı yaşamamaktır. Hiçbir zaman bir dil ovası Gebze olalım istemiyoruz. Teknolojik yatırıma sahip sanayi kuruluşlarını seçme şansımız varken bunu sağlayalım" dedi.

Düzce'nin turizm alanlarında saklı kalmış geniş bir yelpazeye sahip olduğunu işaret eden Eyüp Çakır, "Türkiye planlanırken Düzce'nin de stratejik iller arasında olması arzumuzu yetkililerle paylaştık ama bunu başaramadık. Ama bu bir kayıp değil. Turizm yatırımlarımızı bakirliğimiz düşünülürse her zaman yapabiliriz" diye konuştu.

Eyüp Çakır'ın ardından konuşan düzce Valisi Adnan Yılmaz yaptığı kısa konuşmasında Düzce'ye gelen Konukoğlu'na teşekkür ederek mikrofona davet etti.

Sanko Holding yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yaşam tecrübelerinden bilgiler aktardı. Sanko Holding'in 14 sektörde faaliyette bulunduğunu işaret eden Konukoğlu, "Niye bu kadar çok sektörde yer alıyoruz şöyle özetleyim. Elinize bir kartopu aldığınızda bu zamanla büyür büyür. Büyümesi ile birlikte de zamanla dağılır. Bu nedenle elinize yeni bir kartopu almanız gerekir. Buna ayrı bir örnek verecek olarsak bir koltukta iki karpuz taşınmaz derler. Taşınır. İki tane orta boy karpuzu koltuğunuzun altına alırsanız taşırsınız biri düşerse biri elinizde sağlam kalır" dedi.

Gaziantep'in yılda 6 milyon dolar ihracat yaptığını bildiren Konukoğlu, "Gaziantep ortak akıl ile yönetiliyor. Gaziantep ile ilgili bir konu olduğunda herkesten tek ses çıkıyor. Bunu yapamayan illerde kaybediyor" dedi.

Konukoğlu Gaziantep olarak kiriz döneminde nasıl bir yol izlediklerini belirterek "Biz kiriz de ne yaptık? Bütün bankaların üstümüze geldiği bir dönemde banka müdürlerini topladık bir toplantı yaptık. Sanayi odası olarak biz sanayicilerin borçlarının kefiliyiz dedik. Sanayicilerle de bir toplantı yaparak kimse malını kaçırmayacak dedik. ve borçları yapılandırdık herkes ödeyebileceği bir oranda borçlarını ödedi. Birde kimse komşusunun yaptığı işi yapmayacak yeni sektörler bulacak dedik yapanda oldu fakat farklı sektörlerde çok oldu şu anda 6 milyon dolar ihracat yapan bir iliz ve yakın bir zamanda 5. OSB'nin kura çekimini yapacağız. 10 misli talep var" dedi.

Sanko Holding'in 14 bin çalışanı olduğunu belirterek kendilerinin bir aile şirketi olduğunu söyleyen Konukoğlu Aile şirketlerinin nasıl bir yol haritası belirmesi noktasında tecrübelerini aktardı.

KONUKOĞLU YURT ARSASI İÇİN 100 BİN TL BAĞIŞLADI, BAĞIŞ TOPLADI

Soru cevap bölümüne geçen Konukoğlu, "Düzce'de yatırım yapacak mısınız? düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Düzce'de ne yatırım yapacak yeriniz var nede ortak fikir birliği var. Yurt yapmak için arsayı temin edemiyorsunuz. Kızılay binayı yapacak yer alınması için herkes elini taşın altına koymalı. Vali Adnan Yılmaz vali maaşı ile bin lira bağışta bulunuyor. Düzce'de 200 tane fabrika var. Bir odanın maliyeti 5 bin lira. Bin 100 bin lira veriyorum 20 odanın yapılması için. Sizlerde bir oda yaptırım bunu yapalım hep birlikte" dedi. Bunun üzerine Düzce Valisi Adnan Yılmaz 2 bin TL, Düzce Belediyesi 100 bin TL, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 50 bin TL, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Personeli 5 bin TL, Düzceli iş adamlarından Recep Pak 30 bin TL, Mustafa Aycan 20 bin TL, Sadık Dik 15 bin TL, Hızel 15 bin TL, Asaf Öztürk 10 TL, Kamil Çilingir 10 TL, İrfan Caboğlu 10 TL,

Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin, Ertan Taşlı, Realkom Müdürü Mutlu Kayan, Mehmet Öztürk, Şemsi Durdu, Atilla İkizceli, Mustafa Yılmaz, Eyüp Topçu, Selim Yirmibeşoğlu, Ali Şeroğlu, İsmail Bektaş, Cengiz Karabulut, Ayhan Şamandar, Burhan Caboğlu, Yüksel Süleymanoğlu, İsmail Çolak ve Remzi Canpolat 5 er bin TL verdiler. Toplamda 452 bin TL para toplandı.

Programın sonunda ise Düzce Valisi Adnan Yılmaz, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır Abdülkadir Konukoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

(AY)

24.05.2013 12: 26: 48

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdülkadir Konukoğlu Vizyon Toplantılarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement