Adana Üsam'dan Girişimci Adaylarına Mentörlük Desteği - Son Dakika
Yerel

Adana Üsam'dan Girişimci Adaylarına Mentörlük Desteği

Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) girişimci adaylarına mentörlük desteği verecek.

01.07.2015 12:04

Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) girişimci adaylarına mentörlük desteği verecek.

Adana ÜSAM, Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. ortaklığında TÜBİTAK'a bir proje sundu. TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje kapsamında, Adana ÜSAM, 1512 nolu "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı"nın 1. aşama faaliyetlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluş olarak yetkilendirildi. Bu program kapsamında, kreatif teknolojik fikirlere en fazla 110 bin TL hibe desteği verilecek. Ayrıca, 40 bin TL'ye kadar da sermaye desteği sağlanacak.

Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde 25 ili kapsayan bir alanda, girişimci adaylarına iş fikri oluşturmada, iş planı hazırlamada ve "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı"na başvuru yapılması konusunda yardımcı olunacak.

Bu çalışmada girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri ücretsiz desteklenecek.

Adana ÜSAM yetkilileri, programa katılmak isteyen girişimci adaylarının 'biggsea.com' adresinden ön kayıt yaptırabileceklerini, özellikle teknoloji, inovasyon ve yenilik odaklı iş fikirlerine sahip olan girişimci adaylarına iş fikrinin oluşturulmasından pazara kadar olan bütün faaliyetlerde destek olunacağını ve birebir mentörlük yapılacağını bildirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Üsam'dan Girişimci Adaylarına Mentörlük Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement