Adanalı Futbol Hakemleri Yeni Sezonu Törenle Açtı - Son Dakika
Yerel

Adanalı Futbol Hakemleri Yeni Sezonu Törenle Açtı

Adanalı Futbol Hakemleri Yeni Sezonu Törenle Açtı

Adanalı Futbol Hakem ve Gözlemcileri, spor ailesinin katılımıyla 2015-2016 sezonunu gerçekleştirilen törenle açtılar.

11.09.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adanalı Futbol Hakem ve Gözlemcileri, spor ailesinin katılımıyla 2015-2016 sezonunu gerçekleştirilen törenle açtılar.

Adana Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik ve Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller ile hakem ve gözlemciler önce Atatürk Anıtı'na giderek saygı duruşunda bulundular ve çelenk sundular. Daha sonra 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na gelen hakem ve gözlemciler, spor yöneticileri ve kulüp başkanları Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, futbol hakemliğinin diğer hakemliklere oranla zor ve çok özveri gerektiren bir görev olduğunu belirterek, Süper Lig Hakemi Caner Ak ile gurur duyduklarını, ancak daha fazla adanalı hakemi süper ligde görmeyi arzuladıklarını söyledi.

"Hakemin psikolojisinin çok sağlam olması gerekir" diyen Ataşbak, il spor müdürlüğü olarak tesis ve diğer konularda her zaman desteğinin süreceğini belirterek, yeni sezonun hayırlı geçmesini temenni etti.

GÜVEN: "HAKEMLERİN HEDEFİ CANER AK GİBİ SÜPER LİG OLMALI"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 7. Bölge Sorumlusu Abdulkadir Güven, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yeni Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun selamlarını getirdiğini, Arıcı ile Müftüoğlu'nun eğitime çok önem verdiklerini, il hakem kurulu ile şubelerden gelecek önerileri değerlendireceklerini, sorunların çözümüne katkı sağlayacaklarını.

Caner Ak'ın Çukurova'nın gururu olduğunu, ancak bununla yetinmemek gerektiğini belirten Güven, hakemlere görevlerini ciddiye almalarını ve hedeflerinin büyük olmasını istedi.

TFF 7 Bölge görevlisi Tuncer Arslan, Mersin ve Adana'nın klasmana daha çok hakem vermesi için çaba göstereceklerini belirterek yeni sezonun hayırlı geçmesini diledi.

ÖZÇELİK: "FUTBOL ADAY HAKEM KURSU AÇILACAK"

İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, MHK Başkanı bir çok ilde değişiklik yapmasına rağmen Adana'da kendilerinin görevini sürdürmesinde katkı sağladığını, haftada 2 antrenman bir seminer ile eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini, haftada okul ve kulüp maçları olmak üzere 45 ile 60 maç oynandığını, klasman hakemlerinin yanı sıra 45 il hakemiyle başarılı sezon geçireceklerine inandığını ifade etti.

Özçelik, Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yaparak yakın zamanda futbol hakem aday kursu açacaklarını, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile uyumlu çalıştıklarını kaydetti.

GÜLLERİ: "SEÇİM DEMİREL'İN HAKEMLİĞİ BIRAKMASI ADANA İÇİN KAYIP"

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, futbolun temaşa oyunu olduğunu, bunu hakemlerin güzelleştireceğini, hakem ve gözlemcilerle et-tırnak gibi olduklarını, zaman zaman küçük hataların hoş görüyle karşılanması gerektiğini belirtti. Gülleri, FIFA Kokartlı Seçim Demirel Altunkan'ın hakemliği bırakmasına üzüldüğünü söyledi.

TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, tişört, şort ve spor ayakkabıları aynı olan tek tip giyinen hakemleri kutladı. Geçen sezonun iyi geçtiğini ifade eden Oflaz, uzun soluklu ligde hakemlerin başarılı olacağına inandığını belirterek Süper Lig'de düdük çalacak olan Caner Ak'a başarılar diledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, hakemlerin sahada yalnız insanlar olduklarını, zaman zaman kazanan takımın bile hakemlerle ilgili konuştuklarını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Hakan Aslan, Başkan Hüseyin Sözlü'nün desteğinin süreceğini belirterek başarılar diledi.

PÜSKÜLLER: "KENTİMİZDE HAKEMLİK EŞİTTİR KARDEŞLİK OLDU"

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller, töreni daha geniş kapsamlı yapmayı düşündüklerini, ancak son günlerde yaşanan hain saldırılar, şehit asker ve polisler nedeniyle sade tören yapmayı uygun bulduklarını anlattı.

"Spor malzemesi bolluğu yaşıyoruz" diyen Püsküller, spor malzemeleri konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tesis ve diğer konularda da İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, dernek binasının onarımına büyük destek veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür etti. Püsküller hakem ve gözlemcilerin eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerinin de sağlandığını, sorunlarının çözümüne çok duyarı olduklarını belirterek, "Hakemlik, eşittir kardeşlik" diye konuştu.

ÜST KLASMANA YÜKSELEN HAKEMLERE KOKART TAKILDI

Konuşmalardan sonra bir üst klasmana yükselen hakemlere kokart takıldı. Hakem ve gözlemciliği bırakan Turan Tut, Muhlis Uçar, Reha Aktaş, İsmail Ceylan, Seçim Demirel Altunkan'a plaket verildi. Ayrıca, İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a plaket takdim edildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün plaketini Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Hakan Aslan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yerine Başkan Yardımcısı İsmail Özgen plaketi aldılar.

SÜPER LİGE YÜKSELEN CANER AK'A PLAKETİNİ ANNE VE BABASI VERDİ

Törende, herkesi duygulandıran Süper Lige yükselen hakem Caner Ak'a plaketini aynı zamanda doğum günü olan annesi Elif Ak ile babası Ahmet Ak, eşi Kadriye Ak'ın vermesiydi.Ayrıca Hakemler toplu fotoğraf çektirirken ellerine Türk Bayrağını alarak şehitleri anmaları beğeniyle karşılandı.

Törende, kurban kesildi, hakemler kurbanın kanını alınlarına sürdüler, daha sonra kısa bir ter antrenmanı yaptılar. Ardından kokteyl verildi. Törene, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, Spor Şube Müdürleri Halit Yılmazel ve Mahmut Kır, İl Spor Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve ASKF yönetim kurulu üyesi Dt Ahmet Bozan, ASKF yönetim kurulu üyeleri ve spor kulüpleri başkan ile yöneticileri katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı Futbol Hakemleri Yeni Sezonu Törenle Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement