Adıyaman Sağlık Müdürü Taş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Sağlık Müdürü Taş Açıklaması

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2011 yılında 87 kişide verem hastalığı tespit ettiklerini bildirdi.

02.01.2012 14:01

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2011 yılında 87 kişide verem hastalığı tespit ettiklerini bildirdi.

Taş, Veremle Mücadele Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, verem hastalığının hem dünya hem de ülkemiz için ciddi bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ettiğini belirtti.

Verem hastalığında erken teşhisin önemine değinen Taş, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2006 yılı raporundaki verilere göre, dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon yeni verem hastasının ortaya çaktığı ve 1,7 milyon kişinin bu sebeple öldüğünü kaydetti.

Taş, veremin tedavisinin olmasına rağmen ölüme yol açan hastalık olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dünya nüfusunun 3'te 1'i verem mikrobu ile enfektedir ve bu insanların yüzde 10'u yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanacaklardır. Ülkemizde 2010 yılı içinde belirlenen yeni verem hastası sayısı 15 bin 183'tür. İlimizde 2010 yılı kayıtlı yeni hasta sayısı 92'dir. 2011 yılında 87 verem hastalığı ortaya çıktı. Bu hastaların tamamına doğrudan gözetimli tedavi uygulanmaktadır."

Taş, son yıllarda ülkemizde veremin kontrolü ile ilgili faaliyetlerin başarıyla yürütülmesi neticesinde, verem hastalarının erken dönemde teşhisi,tedavisi ve kayıt çalışmalarında büyük bir mesafe alındığını bildirdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Sağlık Müdürü Taş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement