Adıyaman Tanıtım Günleri Muhteşem Bir Finalle Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Tanıtım Günleri Muhteşem Bir Finalle Son Buldu

Adıyaman Tanıtım Günleri Muhteşem Bir Finalle Son Buldu

25 Eylül’de İstanbul Feshanede başlayıp, 28 Eylül’e kadar devam eden Adıyaman Tanıtım Günleri muhteşem bir finalle son buldu.

29.09.2014 13:30

25 Eylül'de İstanbul Feshanede başlayıp, 28 Eylül'e kadar devam eden Adıyaman Tanıtım Günleri muhteşem bir finalle son buldu.

Etkinliklerin son gününde de Adıyaman'ın yerel sanatçıları tarafından muhteşem konserler verilerek, halkoyunları tarafından unutulmaz gösteriler sunuldu.

Adıyaman Tanıtım Günleri programının en ilgi çekici bölümü ise yeni evlenen ve İstanbul'da yaşayan Adıyamanlı bir çiftin gelinlik ve damatlıkla Feshanedeki etkinlik alanına gelmesiydi. Gelin ve damatı Feshane girişinde Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen karşıladı. Feshane'deki bütün ziyaretçilerin şaşkınlıkla baktığı gelin ve damat el ele tutuşarak Adıyaman yöresel ürünlerinin sergilendiği standları gezdi. Feshanede yoğun bir ilgi ile karşılanan ve sevinçli oldukları gözlenen gelin ve damat ise Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yıl İstanbul Feshanede birincisi gerçekleştirilen ve 4 gün süren Adıyaman Tanıtım Günlerine yoğun bir katılımın olduğunu ve yaklaşık 400 bin kişinin etkilik alanını ziyaret ettiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, "4 gün süren Adıyaman Tanıtım Günlerine muhteşem bir katılım oldu. Yerel sanatçılarımız tarafından seslendirilen birbirinden güzel Adıyaman Türküleri ve Adıyaman Halkoyunları gösterileri gelen davetlileri coşturdu. İstanbul'da düzenlediğimiz tanıtım günleri ile Adıyaman'ın saklı olan yerel potansiyelini harekete geçirdik. Burada Adıyaman bir anlamda makus talihini de yenmiş oldu. Çünkü Adıyaman il olduğundan beri hiçbir zaman böyle kapsamlı bir tanıtıma ev sahipliği yapmamıştır. İstanbul Feshane'de 4 gün boyunca Adıyaman'ın saklı potansiyelini ve güzelliklerini görücüye çıkararak, ilimiz bir anlamda da kabuğunu kırmış oldu. Bu tanıtım günlerinin sonuçlarının pozitif etkilerini önümüzdeki süreçte en iyi şekilde alacağımıza inanıyorum. Adıyaman'ın güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik buna benzer etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Tanıtım Günleri imza kitap günü söyleşisine katılan Yazarlardan Sinan Yağmur ve Mehmet Turgut'a birer adet plaket verdi.

Tanıtım günlerinin son gününe Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'te katıldı. Vali Mahmut Demirtaş, Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'e Adıyaman yöresine has bir adet pişnik halısı armağan ederek yöresel ürünlerin sergilendiği standları gezdirdi.

İstanbul Feshanede 4 gün süren Adıyaman Tanıtım Günlerine katılan herkese teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş "Tanıtım günlerinin gerçekleştirilmesi noktasında emek veren, katkıda bulunan başta ilimiz Milletvekilleri olmak üzere, Belediye Başkanlarımıza, İstanbul'daki vakıf, dernek ve federasyonlarımıza, Sponsorlarımıza, İlçe Kaymakamlıklarımıza, İşadamlarımıza, Esnaf ve Sanatkarlarımıza, Adıyaman'da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarına, yerel sanatçılarımıza, katılımlarıyla bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli'ye, Başbakan Başdanışmanı Sayın Hüseyin Çelik'e, İstanbul Valimiz Sayın Vasip Şahin'e, İstanbul'daki üst düzey bürokratlarımıza ve ismini sayamadığım herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Tanıtım Günleri Muhteşem Bir Finalle Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement