Adt Şubat Ayında 6 Oyunla Perde Açacak - Son Dakika
Yerel

Adt Şubat Ayında 6 Oyunla Perde Açacak

Adt Şubat Ayında 6 Oyunla Perde Açacak

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), şubat ayında 5’i yetişkin, 1’i çocuk olmak üzere toplam 6 oyunla seyirci karşısına çıkacak.

27.01.2014 17:24

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), şubat ayında 5'i yetişkin, 1'i çocuk olmak üzere toplam 6 oyunla seyirci karşısına çıkacak.

21 Ocak'ta Türkiye prömiyerini gerçekleştiren, Yordon Radiçkov'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği ve Devrim Evin'in rol aldığı tek kişilik oyun "Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek", 28 Ocak - 1 Şubat, 18 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında salı, çarşamba, perşembe ve cuma günü saat 20: 00'de, cumartesi günleri ise 15.00'de ve 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu 4-8 Şubat tarihlerinde, Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği, Çukurova'daki çeltik ağalarıyla, mağdur durumdaki halk ve bu duruma karşı çıkan kaymakam arasında yaşananları ele alan "Teneke" adlı oyunla Ankara Devlet Tiyatrosu'nu misafir edecek.

Sezonun açılış oyunu olan ve seyircinin beğenisini toplayan, Orhan Asena'nın yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği "Fadik Kız" adlı oyun 11-15 Şubat tarihlerinde perde açacak. Yoğun turne programı ve okulların yarıyıl tatili dolayısıyla çocuk oyunlarına bir süre ara veren Adana Devlet Tiyatrosu 16 Şubat -26 Şubat tarihleri arasında "Merhaba Hayat" adlı çocuk oyunuyla her çarşamba ve pazar günleri minik izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği "Sevgili Doktor" adlı 10 kişilik oyuncu kadrosuna sahip 2 perdelik (komedi) oyun, 5 Şubat Çarşamba ve 6 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi DT Sahnesi'nde, 7 Şubat Cuma günü saat 20.00'de, 8 Şubat Cumartesi günü saat 14.00 ve 20.00'de Malatya DT Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Elazığ, Malatya turnesinin ardından Devlet Tiyatroları "Çehov Haftası" kapsamında 18-23 Şubat tarihlerinde Ankara İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde Ankaralı seyircilerle buluşacak. 26 Şubat Çarşamba günü ise Osmaniye Kültür Merkezi Sahnesi'nde perde açarak şubat ayı turnelerini sonlandıracak.

Adana Devlet Tiyatrosu ve Mersin Devlet Opera ve Balesi arasındaki oyun değişimi şubat ayında da devam edecek. 10 Şubat Pazartesi günü saat 20: 00'de "Kırkından Sonra" adlı oyun Mersin Devlet Opera ve Bale Sahnesi'nde Mersinli sanatseverlere buluşacak. Mersin DOB 17 Şubat Pazartesi saat 20.00'de "Seslerle Anadolu" performansıyla, 24 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de "Lüküs Hayat" adlı müzikaliyle Adanalı izleyicilerin karşısına çıkacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adt Şubat Ayında 6 Oyunla Perde Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement