Lisans eğitimini tamamlamak üzere Türkiye'ye gelen bir grup Afgan öğrenci Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'i ziyaret etti.
Afganistan Öğrenci Birliği Başkanı Ruhullah Begzad ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Milletvekili Filiz, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında parlayan bir yıldız haline geldiğini söyledi.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Milletvekili Filiz, Türkiye ve Afganistan'ı iki kardeş devlet gibi gördüklerini ifade ederek, "Biz 2 kardeş ülkeyiz, sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. Bu anlamda sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Size eğitim hayatınızın yanı sıra diğer alanlarda da elimizden geldiği ölçüde yardımcı olacağız. Çünkü biz misafirperver bir ülkeyiz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Filiz, eğitimin hayatın tüm evresinde önemli olduğunu kaydetti.
Ziyaretin sonunda öğrenciler Milletvekili Filiz'e Afganistan'ın yöresel ürünlerini hediye etti. Filiz, kendisine hediye edilen cübbeyi giyerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. - ÇANKIRI
Son Dakika › Yerel › Afgan Öğrencilerden Milletvekili Hüseyin Filiz'e Ziyaret - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?