Afyonkarahisar'da "Ululararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni" 17 Mayıs da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da "Ululararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni" 17 Mayıs da Yapılacak

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneğindne yapılan açıklamada, bu yıl 3. düzenlenecek olan “Ululararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni”nin 17 Mayıs da düzenleneceği belirtildi.

02.05.2015 14:09

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneğindne yapılan açıklamada, bu yıl 3. düzenlenecek olan "Ululararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni"nin 17 Mayıs da düzenleneceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada bu yılki şölenin Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi Doğlat Yaylasında yapılacağı belirtilerek, "Şölenimizde Kırgızistan Türk Halk Müziği sanatçıları, Kırgızistan Türk Çocuk folklor ekibi, cirit atları gösterileri yapılacaktır. Şölenimizde ses sanatçılarımız Senem Gül, Elanur Tunca ve Sıtkı Akın sahne alacaklardır. Şölenimizde efe yüreklilerin ressamı Mustafa Ali Kasap'ın resim sergisi de açılacaktır. Yörük-Türkmen kültürümüzün unutulmaz parçası olan 'kirman eğirme yarışması' yapılacaktır. Şölenimize ayrıca Azerbaycan Türk Cumhuriyeti Türklerini temsilen Prof. Dr. Hanım Halilova katılacaktır. Türkiye ve dünyadaki Türk Dernekleri Federasyonları, birliklerini konfederasyonlarını temsilen bir çok misafirlerimiz katılacaklardır. Şölenimizde maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çağrımızı duyan her kardeşimizi şölenimize davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Ululararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni' 17 Mayıs da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement