Afyonkarahisar'da Zafer Haftası Kutlamamaları Hazırlık Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Zafer Haftası Kutlamamaları Hazırlık Toplantısı

Afyonkarahisar\'da Zafer Haftası Kutlamamaları Hazırlık Toplantısı

Afyonkarahisar'da 26-30 Ağustos'ta kutlanacak Zafer Haftası 91.Yıldönümü etkinliklerinin hazırlık toplantısı yapıldı.

26.07.2013 16:20

Afyonkarahisar'da 26-30 Ağustos'ta kutlanacak Zafer Haftası 91. Yıldönümü etkinliklerinin hazırlık toplantısı yapıldı.

Valilik salonunda gerçekleştiren toplantının açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 25 ve 30 Ağustos tarihleri arasında bulunan haftanın Türkiye için zaferler haftası olduğunu, bu zaferlerin arasında 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferi'nin ise ayrı bir yerinin olduğunu söyledi. 30 Ağustos zaferinin Afyonkarahisar için onur ve gurur verici olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu zafer Afyonkarahisar'da kazanıldı. Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklar Afyonkarahisar'a aittir. Bu toprakların altında binlerce şehit yatmaktadır. Bu nedenle büyük zaferimizi en iyi şekilde kutlamamız gerekiyor. İşte bu kutlama programında en güzel biçimde ve insanlara bu büyük zaferin anlam ve önemini en iyi şekilde yansıtacak şekilde bir program hazırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz."

Toplantıda, daha önceden yapılan istişarelerde belirlenen taslak program üzerinde yapılan fikir alışverişinin ardından Zafer Haftası kutlama programının son hali değerlendirilerek karara bağlandı. Bu yıl yapılacak olan Zafer Haftası kutlama etkinliklerinde, önceki yıllara göre kalıcı değişiklikler yapıldığı ve kutlama programının önümüzdeki günlerde yayınlanacağı bildirildi.

Toplantıya, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, İkmal Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Şuhut Kaymakamı Mustafa Üner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Zafer Haftası Kutlamamaları Hazırlık Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement