Ağrı'da Değerler Eğitimi Verilmeye Başlandı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Değerler Eğitimi Verilmeye Başlandı

Ağrı\'da Değerler Eğitimi Verilmeye Başlandı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Eğitim Geleceğim Projesi” kapsamında il merkezi ile köylerdeki taziye evlerinde ailelere ve YBO ile lise pansiyonlarındaki öğrencilere yönelik değerler eğitimi verilmeye başlandı.

15.01.2015 15:33

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Eğitim Geleceğim Projesi" kapsamında il merkezi ile köylerdeki taziye evlerinde ailelere ve YBO ile lise pansiyonlarındaki öğrencilere yönelik değerler eğitimi verilmeye başlandı.

"Eğitim Geleceğim Proje" sorumlusu Milli Eğitim Şube Müdürü Özlem Çeçen, doktorlar, rehber öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, ADRB koordinatörü, vaiz ve Kur'an kursu öğreticilerinden oluşan ekip, proje kapsamında YBO ve lise pansiyonlarındaki öğrencilere ders çalışma yöntem ve teknikleri, hijyen eğitimi, doğruluk ve adil olma, yardımlaşma ve dayanışma, sevgi, saygı, hoşgörü ve empati eğitimleri verecek. İl merkezi ile köylerdeki taziye evlerinde de ailelere eğitime verilen önem, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması, ailede çocuk eğitimi, aile içi iletişim, ergen psikolojisi, değerler eğitimi konularında bilgilendirme yapılacak.

Proje kapsamında Spor Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu'nda ve Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu'nda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, şube müdürleri Özlem Çeçen ve Murat Karakurt, okul yöneticileri, projede görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Eğitim Geleceğim Projesi kapsamında taziye evlerinde, pansiyonlarda eğitime verilen önemin, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması ile ilgili farkındalığın arttırılması olduğunu söyledi. Dursun, "Değerler eğitimi ile ilgili programlar düzenlenerek toplumdaki ön yargıların ortadan kaldırılması, ailelere çocuk eğitimi, aile içi iletişim, ergen psikolojisi, değerler eğitimi konularında bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje, proje yürütme kurulu sorumluluğunda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, rehber öğretmenler, din görevlileri, ilahi grupları, doktorlar, paydaş kurumların amirlerinin koordinesi ile işbirliği yapılarak yürütülecektir" dedi.

Dursun'un konuşması ardından projede görevli öğretmenler, 'Doğruluk ve Adil Olma' konularında konferans verdi. Konferans sonrası Dursun, pansiyonun bölümlerini inceledi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Değerler Eğitimi Verilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement