Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Elazığ'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

11.05.2015 16:15

Elazığ'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesinin konferans salonunda organize edilen törende konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, ahiliğin temel kuralının alın teriyle geçinmek olduğunu belirtti. Yardımlaşma ve toplum düzenini korumanın da ahiliğin ilkeleri olduğunu kaydeden Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Ahiler, satın alma işlerinde birlikte davranır, kazançlarının bir bölümünü paylaşırlar. Bozuk veya hatalı mal satmazlar. Fiyatları hep birlikte belirlerler. Meslek kurallarına uymayan üyeler, yalnızca teşkilattan çıkarılmakla kalmaz, mesleklerini bulundukları bölgede bir daha yapamazlar. Pir-i Ahi Evran Veli'nin 'Akıl ve ahlakla çalışıp bizi geçen bizdendir' düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir."

Ticaret İl Müdürü Mehmet Çelik, ahiliğin temelinin yardımlaşmaya dayandığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ahi giysisi giyerek fotoğraf çektirdi.

Programa Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement