Aile Hekimlerine Diyabet, Obezite ve Hareketli Hayat Semineri - Son Dakika
Yerel

Aile Hekimlerine Diyabet, Obezite ve Hareketli Hayat Semineri

Aile Hekimlerine Diyabet, Obezite ve Hareketli Hayat Semineri

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr.

24.01.2012 14:10

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, "Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ayrılmaz bir bütündür." dedi.

Bulgan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik düzenlenen diyabet, obezite ve hareketli yaşam seminerinde yaptığı konuşmada sağlıklı nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Vatandaşları günlük olarak spor yapmaya çağıran Bulgan, şöyle konuştu:

"Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam birbirinden ayrılmaz iki bütün. Bizim her ikisine de önem vermemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenmeyle ilgili gerekirse diyetisyenlere başvurup onlardan alınan bilgiler doğrultusunda yeme içme düzenimizi sağlıklı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Hareketli yaşam konusunda da bizim önerimiz günlük yarım saat herkesin bir spor içerisinde olması. Genciyle yaşlısıyla herkesin yapabileceği spor dalları bulunuyor. Kahramanmaraş'ta yine bu spor alanları ile ilgili gerek kamuya, gerekse özele ait tesislerimiz de mevcut. Bu tesislerimizden halkımızın maksimum şekilde istifade etmesini istiyoruz."

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İlker Çitil'de sağlıklı yaşamın ancak fiziksel aktivitelerle sağlanabileceğini kaydetti. Sporun, ruhsal, fiziksel, zihinsel ve sosyal faydalar içerdiğine işaret eden Çitil, "Sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için, kasların gelişimi, kemiklerin güçlenmesi, eklem sağlığı, kiloların kontrolü ve zayıflama, dolaşım ve sindirim sisteminin doğru çalışması ancak sporla mümkün olur. Yine takım halinde yapılan spor ve oyunlar kişinin kendine güvenine, ifade yeteneğinin gelişmesine, sosyalleşme ve paylaşma duygularına katkı sağlar, huzursuzluk ve endişe duygularından da uzaklaştırır." diye konuştu.

Seminerde konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, KSÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Kamile GÜL ve KSÜ BESYO Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Ökkeş Gencay konuya ilişkin sunum yaparak düzenli beslenme ve spor konularında katılımcıları bilgilendirdiler. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Hekimlerine Diyabet, Obezite ve Hareketli Hayat Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement