Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Adıyaman'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adıyaman'da Muharrem ayı iftar programına katıldı.

17.11.2012 19:48

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adıyaman'da Muharrem ayı iftar programına katıldı.

Bakan Fatma Şahin, Adıyaman'da iş adamı Hasan Doğan tarafından Alevi-Bektaşi dernekleri üyelerinin katılımıyla verilen iftarda, Muharrem'in kurtuluş ayı, Hz. Adem, Hz. Nuh ve Hz. Musa'nın sıkıntılardan kurtulduğu ay olduğunu söyledi.

"Bu mübarek ayda sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çünkü biz kardeşler topluluğuyuz. Biz, birliğimiz ve beraberliğimizle geçmişten getirdiğimiz inancımızla geleceğe doğru hep beraber yürüyoruz" diyen Şahin, Kerbela'da yaşananları anlamanın ve verdiği anlamı geleceğe taşıyıp iyi yönetmenin önemine değindi.

Kerbela'nın bir ayrılığın, çatışmanın, kapışmanın olayı olmadığını, buradan birliğin, beraberliğin ve insanlığın dersi çıkarılması gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"İşte bugün bu oruçta, bu sofrada bir araya gelmemiz, bu sofranın anlamını anlamamız Kerbela'dan çıkardığımız dersten dolayıdır. Bugün bu sofrada Aşure'nin feyzini, bereketini anlamamız, Kerbela'yı anlamamızdır. Çünkü Aşure çokluk içerisinde birliktir. Aşure, farklılıklardan dolayı oluşan birlikteliktir, lezzettir. Bugün hep beraber bu sofrayı paylaşıyorsak, hep birlikte elimizi kaldırıp Yüce Mevlaya insanlık için, gelecek için, çocuklarımız için dua ediyorsak, hepimiz aynı gemide olduğumuz içindir. İnancımız, geleceğimiz, mezhebimiz, nereden geldiğimiz, nereye gittiğimiz hepsindeki mana ve önem birdir."

Bakan Şahin, Yunus Emre'nin, Hz. Mevlana'nın, Pir Sultan Abdal'ın, Hacı Bektaşı Veli'nin diliyle, yani gönül diliyle konuştuklarını vurguladı. Yunus Emre'nin söylediği "Yaratılanı yaratandan ötürü severiz" sözünün mensupları olduklarını, bunu bütün gönülleriyle hissettiklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bunu bütün gönlümüzle hissediyoruz. Kerbela'da düşen canlar bizim canımızdır. Kerbela'da dökülen kanlar bizim kanımızdır. Kerbela'nın acısı bizim acımızdır, hüznü bizim hüznümüzdür. Biz aynı kaderi paylaşıyoruz, aynı kederi paylaşıyoruz. Aynı sevinci, aynı onuru, aynı gururu paylaşan bir toplumuz. Bugün burada aynı Allah'a elimizi kaldırıp 'amin' dediğimiz zaman, aynı gönül duasıyla sesleniyoruz. Bugün Hz. Peygamberin torununun acısını bütün yüreğimizle hissediyoruz."

-"Ben bu toprakların evladıyım"

Bakan Şahin, cesaretiyle ve imanıyla bütün insanlığa örnek olan Hz. Hüseyin'in yaşamını kendilerine örnek aldıklarını vurguladı. Nerede haksızlık, zulüm ve insanlığa karşı büyük darbe varsa cesaretle karşısında durduklarını dile getiren Şahin, "Bizim ihtiyacımız olan şey, bir olmak, diri olmak, bir ve beraber olmaktır. İşte bugün bu anlayışla bu sofrayı beraber paylaştık. İşte bugün bu anlayışla birbirimize kardeşlik hukukuyla yaklaşıyoruz. Elimizi sıkınca, birbirimizin gözünde aynı güzelliği görüyoruz, aynı gönül diliyle konuşuyoruz" dedi.

Bölgenin evladı ve bu bölgenin bakanı olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Hem yer altı zenginliğimiz var, hem de yer üstü zenginliğimiz... Rabbim bu topraklara bereket vermiş. Bize düşen şey bereketli topraklarda yaşayan insanlara hak ettiği şekilde daha fazla imkan sunmaktır. O yüzden ülkemiz için, milletimizin için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İhtiyacımız olan şey fitnenin, fesadın, dedikodunun bittiği, insanların yüceldiği, doğuştan gelen hakkımızı... İhtiyacımız olan şey dilimiz, dinimiz, mezhebimiz, inancımız ne olursa olsun birbirimize 'eşrefi mahlukat' olarak bakabilmek. Göreve geldiğimiz günden itibaren özgürlükleri genişletmek, bütün yasakları kaldırmak, yoksulluğu önlemek için mücadele ediyoruz. Bütün Ehlibeyt dostlarıma şunu ifade etmek istiyorum; ben sizin kardeşinizim, ben bu toprakların evladıyım. Bu toprakların zenginliği, Alevisiyle, Sünnisiyle beraberdir. Tek Alevi, tek Sünni bu zenginliği yok saymaktır."

Konuşmaların ardından iş adamı Hasan Doğan ve eşi, Bakan Fatma Şahin'e çiçek takdim etti.

Muhabir: Adem Yılmaz/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement