AK Partili Erdem'den Aydın Belediyesine Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

AK Partili Erdem'den Aydın Belediyesine Suç Duyurusu

AK Partili Erdem\'den Aydın Belediyesine Suç Duyurusu

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İlhami Ortekin Tesisleri için Aydın Belediyesinin ihaleye fesat karıştırdığını iddia etti.

18.03.2014 18:37  Güncelleme: 18:43

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, önceki açılışı yapılan İlhami Ortekin tesisleri ile ilgili kendisine gelen bir ihbar mektubunu kamuoyuyla paylaştı. Erdem, İlhami Ortekin Tesisleri için Aydın Belediyesi'nin 10 Ekim 2013 ve 21 Şubat 2014'te iki ayrı ihaleye çıkıldığını belirterek, ihaleye fesat karıştığını iddia etti.

Kendisine gelen ihbar mektubunun ardından konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ve konudan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun haberi olup olmadığını bilmediklerini ve bu konu ile ilgili açıklama beklediklerini kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bizim de yaptığımız araştırmalar sonucu 10 Ekim 2013 tarihinde 881 bin 700 TL'ye ihalesi yapılan İlhami Oretkin Spor Tesisleri için tüm malzemeler gelmiş ve müteahhit çalışmaları sürdürüRken çalışmalara ara verilmiştir. Aynı yer için 21 Şubat 2014 tarihinde ise 'İkmal İhalesi' adı altında ikinci bir ihale yapılmış ve aynı yer aynı firmaya bu defa 1 milyon 280 bin TL'ye ihalesi verilmiştir. Bize göre çifte kavrulmuş bir ihale olan bu işte ihaleye fesat karıştırılıp kamu zarara uğratılmıştır. Bu açıklamamız aynı zamanda bir suç duyurusudur. ve Cumhuriyet Sacılığı'na ve ilgilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

ÇİFTE KAVRULMUŞ İHALE VE ELİMİZDE İKİ ENTERESAN BİLGİLER VAR"

Aynı yer için ilk yapılan ihale ile ikinci yapılan ihale arasında yaklaşık 400 bin TL fiyat farkı olduğunu ve bu durumunu açıklanması gerektiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Belki bu olaylardan Sayın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun haberi yoktur. Çünkü Belediye Meclis toplantılarına ve bir çok komisyon toplantısına katılmayan Özlem Çerçioğlu'nun bir çok işini Sümran Ünal ve Cemalettin Küçükerol yürütüyor. Elimizdeki belgelerde aynı malzemeler için 1. ihale 881 bin 770 TL'ye verilirken, 2. ihalede aynı firmaya 1 milyon 280 bin TL'ye verilmesini manidar bulduk. Elimizde iki enteresan ihale var. Çifte kavrulmuş iki ihale. Yapılan iş yarıyı geçtikten sonra durduruluyor. Sonra ikinci ihale yapılıyor. Burada net olarak ihaleye fesat karıştırma var" dedi.

"BELEDİYE'Yİ ÇERÇİOĞLU YÖNETMİYOR"

İhalelerin arasında 400 bin TL'yi aşkın fiyat arttırma olduğuna dikkat çeken Erdem şunları söyledi: "Çalışma bitmek üzereyken yarıda kesiliyor ve ihaleye çıkılıyor. Bundan Belediye Başkanı'nın haberi var mı, yok mu bilmiyorum. Belediye Başkanı meclis toplantılarına ve encümen toplantılarına girmediği için olabilir. Belediye'nin işlerini Sümran Ünal ve Cemalettin Küçükerol yönetiyor. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'de bu tip sahalar yapıyor. Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkileri ile görüştük. 6 bin 200 metre karelik FİFA standartlarındaki sahaların yaklaşık 400 bin TL'ye mal olduğunu belirttiler. 400 bin TL'de çevre binalar ve tefrişat olsa 881 bin TL'lik ihale doğru olabilir. Ama, ikinci ihalede net olarak ihaleye fesat karıştırma var. Konuyu yargıya intikal ettireceğiz" dedi.

"BELEDİYE ÇALIŞANI VİCDANEN RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN İHBAR MEKTUBU YAZMIŞ"

Kendisine ulaştırılan ihbar mektubu olduğunu belirterek ilgili mektubu basın mensuplarına dağıtan Milletvekili Mehmet Erdem, mektubu gönderen belediye çalışanın vicdanen rahatsız olduğu için bu mektubu kendilerine gönderdiğini belirtti. Basın mensuplarına dağıtılan 'ben bir Aydın Belediyesi çalışanı olarak vicdanım rahatsız olduğu için bu ihbarı yapıyorum" diye başlayan yazıda "Aydın Belediyesi'ne ait İlhami Ortekin Futbol Sahası'nın ihalesine fesat karıştırılmıştır. Bu saha 6.000 metre civarında bir futbol sahasıdır. Sahanın FİFA standartlarında halı çim yapılması ve yenilenme ihalesi 10 Ekim 2013 tarihinde 881 bin 700 TL'ye yapılmıştır. Tüm malzemeler gelmiş ve müteahhit çalışmalarını sürdürmekte iken çalışmalara ara verilmiştir. İkmal ihalesi adı altında 21 Şubat 2014 günü çıkmıştır ve bu ihale 1 milyon 280 bin TL'ye birinci ihaleyi alan Taylan......şirtketine verilmiştir. Bu ikinci ihale tamamen uydurma bir ihaledir. Ekte gönderdiğimiz iki ayrı ihalenin birim fiyat çetvellerindeki işlemlerine bakıldığında bariz bir şekilde ikinci ihalenin uydurma olduğu gözükmektedir. Örneğin 2013 Ekim ihalesinde birim fiyat teklif cetvelindeki 51. maddede 6 bin 200 metre 55 milimetre sentetik çim halı, 21 şubat 2014 tarihli ihalenin birim fiyat birim fiyat teklif cetvelinde 13. maddede 6 bin 175 metre olarak yer almaktadır. Diğer maddeler incelendiğinde aynı malzemelerin olduğu rahatça tespit edilebilir. 2013 ve 2014 yılında AYdın belediyesi'nde yapılan ihalelerde benzer durumlar söz konusudur....." ifadelerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Partili Erdem'den Aydın Belediyesine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement