AK Parti Erzurum Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Erzurum Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler.

06.10.2015 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler. Kalaşnikof sesi dinlemeye çalışan HDP de dinleyecek sandığın sesini, 'Hayır' demekten başka bir şey bilmeyen Bahçeli de dinleyecek, 'blok siyaseti' diyen Kılıçdaroğlu da dinleyecek, CHP de dinleyecek" dedi.

Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, seçim beyannamesinde gençlere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan desteklemelerden söz etti.

Ülkenin vicdanının, gücünün, kuvvetinin gençler olduğunu işaret eden Davutoğlu, "Bize büyük petrol yatakları vereceklerine dadaş gibi yüreği kuvvetli, bileği kuvvetli, imanı güçlü Türkiye'nin geleceğine yürüyen gençler versinler gençler. Biz petrol yataklarından umut beslemeyiz. Biz gençlerimizden umut besleriz. En büyük kazancımız sizlersiniz" diye konuştu.

Okulunu bitirip, çalışma hayatına atılacak gençlere kendi işini projelendirip kurması halinde 50 bin lira hibe verileceğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hani babalar, anneler çocukları iş tutacak diye kenarda bir para biriktirirler ya; bu sefer devlet sizin için para biriktirdi. O parayı hortumculara yedirmedi. Üçkağıtçılara, banka dolandıranlara yedirmedi. Biriktirdi ve şimdi diyoruz ki 50 bin lira size annenizin, babanızın mirası gibi helal olsun. Dükkanınızı, işinizi açın. Genç gelir de derse ki 'benim iddiam büyük, 50 bin lira bana yetmiyor' o zaman da diyoruz ki 100 bin Türk lirası da sana faizsiz kredi veriyoruz. Genç geldi derse ki 'Ama benim faizsiz kredi alacak kadar bir malım, mülküm, teminatım yok' merak etme diyoruz, senin teminatın devlettir, hükümettir, AK Parti'dir diyoruz. Bunu kredi garanti fonundan sizlere kefalet oluyoruz. Düşünün miras gibi size hayırlı, helal para veriyoruz. Faizsiz kredi veriyor, sonra da sizin kefiliniz oluyoruz. Bizim gençlere duyduğumuz güven burada. İşini kur, sermayenle işini büyüt, senden 3 yıl hiç vergi almayacağız. Bundan cömert devlet olur mu, bundan merhametli hükümet olur mu, bundan şefkatli parti olur mu? AK Parti sizsiniz, siz AK Parti'siniz gençler."

İşini kurmak yerine işverenin yanında çalışmak isteyen gençlere de seslenen Başbakan Davutoğlu, "İşverene diyoruz ki 'Bu çalışmak isteyen kardeşimiz var ya ona işini ver', ona da diyoruz ki 'Sen git çalış' bir yıl maaşın devletten. Dolayısıyla hiçbir işveren imkansızlık sebebiyle bu talebi geri çevirmez. İnşallah gençlerimizin istihdamını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, köyde yaşayan ve sermayesi olmayanlara da 30 bin liraya kadar karşılıksız sermaye vereceklerinin altını çizdi.

Evlenmek isteyen ve bu noktada sıkıntı yaşayan gençlerden kendilerini aramalarını isteyen Davutoğlu, "Biz gelir dünürlük yaparız. Ben çok dünürlük yaptım, yine yaparım. Dünürlük yaptığımda da kız tarafı olurum. Kızları korurum. Kız tarafı olurum ve kızımıza huzursuzluk veren damat olursa da hesabını sorarız ama dadaşlar öyle hiç huzursuzluk vermez, dadaşlar yiğittir, kadınıyla, erkeğiyle yiğittir. Herkese aş, herkese iş mücadelemizde yanımızda olmaya var mısınız?" dedi.

"1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler"

Bu zamana kadar verdikleri taahhütlerin hepsini gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir de muhalefete bakın, Erzurum'a tek bir eseri, dikili ağacı olmayan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum'da gelip Cumhuriyetçilik iddiasında bulunabilir mi? Gelin beraber seçim hükümeti kuralım dediğimizde kaçanlardan bu millete fayda gelir mi? Bakan olarak elini taşın altına bile koymaktan kaçınanlar ülkede başbakanlık yapabilir mi? Anayasa demiş ki 'Gel hükümeti birlikte kur'. Biz mertçe çıktık Erzurum yiğitleri gibi, cirit meydanlarına çıkanlar gibi 'varız' dedik ama onlar 'Yokuz' dediler. Korkarlar onlar, çıkamazlar. Erzurum'a tek bir eser kazandırmamış olan MHP, özellikle de Sayın Bahçeli, Erzurum'da milliyetçilik yapabilir mi? Diyor ki 'terörle mücadele edelim', ediyoruz. Peki sen neredesin. Dedik 'Gel hükümet kuralım' terörle mücadele başladıktan sonra 'hayır' dedi. Peki 'seçim hükümeti kuralım' dedik, ülkede askerimiz, polisimiz mertçe, yiğitçe teröristle mücadele ederken; bizim gözümüze gece uyku girmeden toplantılar yapıp her türlü tedbiri alırken Sayın Bahçeli rahat rahat uyumayı tercih etti. Sonra da ülkenin birliğinden, beraberliğinden bahsederler. Sorumluluk almaya, iktidar olmaya hiç çıkmazlar, taşın ucundan, herhangi bir işin ucundan bile tutmazlar sonra da milliyetçilik taslarlar. Bu millet görüyor. Bu millet kendisi için uyumayanları da görüyor, bu millet; millet sahip aradığında, vatan; sahip çıkacak yiğit aradığında hükümetten kaçanları da görüyor. Biz kaçmadık, kaçmıyoruz, kaçmayacağız inşallah."

Alandakilerin "Vur vur inlesin, muhalefet dinlesin" sloganı atması üzerine Davutoğlu, "Dinleyecekler ama esas neyi dinleyecekler biliyor musunuz? 1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler. Kalaşnikof sesi dinlemeye çalışan HDP de dinleyecek sandığın sesini, 'Hayır' demekten başka bir şey bilmeyen Bahçeli de dinleyecek, 'blok siyaseti' diyen Kılıçdaroğlu da dinleyecek, CHP de dinleyecek" dedi.

Erzurum'daki yatırımları anlatan Davutoğlu, bugün gösterilen ilgiden dolayı Erzurum sokaklarında yürüyemediklerini anlattı.

"Kıskananlar çatlasın" sloganları atılınca Davutoğlu, "Bizim milletle muhabbetimizi kıskanmamak mümkün değil ki. Bu muhabbete ulaşabilir mi onlar? Çıkabilirler mi esnafın arasında yürüyebilirler mi Erzurum'un sokaklarında. Sizin kalbinize sarılıp yüreğinize, terinizin kokusunu gönüllerinde hissedebilirler mi onlar? Ama biz, hissederiz. Bizim yüreğimiz, vatan aşkıyla, millet aşkıyla doludur" diye konuştu.

Geçen hafta Amerika'da bazı temaslarda bulunduğunu, ardından Almanya'ya gittiğini, Ankara'da seçim beyannamesini açıkladıktan sonra Samsun'a gittiğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bizde bir yorgunluk olması lazım değil mi? Yok yorgunluk. Niye yok? Çünkü Erzurum'a geldik. Erzurum şifa diyarıdır. Erzurum'a gelen yorulur mu? 24 saat çalışsak yorulmayız. Şimdi enerji aldık. Bu sefer arkadaşlar dedi ki '25 kadar ile gidelim'. Sayı az. Erzurum'dan öyle bir muhabbet, öyle bir enerji aldım ki bu hızla bıraksalar ben 81 vilayeti tekrar dolaşırım."

Davutoğlu, 700 yataklı şehir hastanesini ve Ovit Tüneli'ni tamamlayacaklarını ve Sivas-Erzincan-Erzurum hızlı trenini gerçekleştireceklerini söyledi. Erzurum'a güneş enerjisi tarlaları da kuracaklarını ifade eden Davutoğlu, Aziziye ve Mecidiye tabyalarının turizme kazandırılacağını dile getirdi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"1 Kasım'da bütün bu hedefler için yeni bir destan daha yazmak istiyoruz. Yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Erzurum Kongresi'nden sonra millet kongresini inşallah 1 Kasım'da yapmaya hazır mıyız? Erzurum Kongresi'nin ruhunu ayağa kaldıracak mıyız? 3 Kasım 2002'de yaptığınızı inşallah 1 Kasım 2015'te de tekrar yapacak mısınız? Bir kez daha milletvekillerimizin tamamını tek başına iş başına diyerek Ankara'ya gönderecek misiniz? Bugün 6 Ekim, 6 milletvekilini de hep beraber Ankara'ya gönderiyor musunuz? İnanıyorum ki 30 Mart seçimlerinde CHP'ye sadece yüzde 1 oy veren Erzurum, yine kendine yakışanı yapacak, bu sefer yüzde 1 de vermeyecek. MHP'ye de bu sorumluluktan kaçmanın hesabını, Bahçeli'ye soracak."

Türkiye'nin geleceğinin istikrarlı bir yönetime bağlı olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Türkiye'nin tarihinin en önemli seçimlerine doğru ilerlerken 1 Kasım 2015 günü yeni bir demokrasi destanı yazmaya var mısınız?" diye sordu.

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum milletvekili Adayı Recep Akdağ da koalisyon hükümetleri döneminde yaşanan sıkıntıların geri dönmemesi için Erzurum halkının İstasyon Meydanı'nda toplandığını ifade ederek, "Birlik ve beraberlik için gençlerin işi ve aşı, özgürce yaşaması için doğumundan emekliğine kadar insanımızın hayatını her dönemde kolaylaştırmak için biz dadaşlar, kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bugün istasyon meydanındayız. Rahmetli Menderes'i, Alparslan Türkeş'i, Erbakan Hoca'yı, Turgut Özal'ı, göz bebeğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl bağrımıza bastıysak bugün de Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu böyle bağrımıza basıyoruz" diye konuştu.

Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çifti, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları platformdan selamladı. Başbakan Davutoğlu'nun, yaklaşık 1 saat süren konuşması sırasında zaman zaman "Bu millet seninle gurur duyuyor", "Erzurum seninle gurur duyuyor", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atıldı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, platforma davet edilen AK Parti Erzurum milletvekili adaylarıyla el ele tutarak vatandaşları selamladı.

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile daha sonra mitinge katılan vatandaşlara karanfil dağıttı. Başbakan Davutoğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir genci de platforma çıkararak kucakladı.

Mitinge, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Ali Sarıkaya, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti bölge milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Erzurum Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement