AK Parti İzmir Milletvekili Ulema: "Engelliler İçin Yapılan Sınavda Haksız Rekabeti Ortadan Kaldırmak İçin Yeni Bir Sınav Sistemi Hazırlanıyor" - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir Milletvekili Ulema: "Engelliler İçin Yapılan Sınavda Haksız Rekabeti Ortadan Kaldırmak İçin Yeni Bir Sınav Sistemi Hazırlanıyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, engelliler için yapılan sınavlarda haksız rekabeti ortadan kaldırmak için yeni bir sınav sisteminin hazırlandığını bildirdi.

09.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, engelliler için yapılan sınavlarda haksız rekabeti ortadan kaldırmak için yeni bir sınav sisteminin hazırlandığını bildirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulema, AK Parti Güzelbahçe ilçe başkanlığının düzenlediği etkinlikte engellilerle bir araya geldi.

Engellilerin talep ve sorunlarını dinleyen, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Ulema, toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engellilerin iş ve üretim alanlarından uzak tutulmalarının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirtti.

Ulema şunları kaydetti:

"Engelliler için yapılan sınavda haksız rekabeti ortadan kaldırmak için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız ve Sağlık Bakanlığı'mızın ortak yürüttükleri çalışmalar sonucunda yeni bir sınav sistemi hazırlanıyor. Artık engel durumuna göre farklı kategorilerde sınava giriş olacak. 29 Nisan 2012'de yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı ile engellilerin kamuda istihdamına yönelik önemli bir adım atılacak. 20 binin üzerinde engelliye iş imkanı sağlayacak sınavla birlikte istihdamda boş olan memur ve işçi kadroları bu sınavdan sonra yerleştirilecek."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir Milletvekili Ulema: 'Engelliler İçin Yapılan Sınavda Haksız Rekabeti Ortadan Kaldırmak İçin Yeni Bir Sınav Sistemi Hazırlanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement