AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: "Böyle Bir Siyasi Teşkilat, Kadın Örgütlenmesi Dünyanın Hiçbir Yerinde Yok" "Türkiye'de Diğer Siyasi Partilerin Kadın Teşkilatları Var. Yok Değil, Ama Sadece Var." - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: "Böyle Bir Siyasi Teşkilat, Kadın Örgütlenmesi Dünyanın Hiçbir Yerinde Yok" "Türkiye'de Diğer Siyasi Partilerin Kadın Teşkilatları Var. Yok Değil, Ama Sadece Var."

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, kadın kollarının üye sayısının 2 milyon 100 bin kişiye ulaştığını ifade derek, "Böyle bir siyasi teşkilat, kadın örgütlenmesi dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.

07.01.2012 19:40

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, kadın kollarının üye sayısının 2 milyon 100 bin kişiye ulaştığını ifade derek, "Böyle bir siyasi teşkilat, kadın örgütlenmesi dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları 3. Olağan Genel Kurulu, Belediye Sanat Merkezinde yapıldı. Divan başkanlığını AK Parti eski Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan'ın yaptığı kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, yaptığı konuşmada, kadınların, siyasetin temel taşı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltiyor, biraz daha yukarıya taşıyoruz. Hem ülke standardını yükseğe çıkarıyoruz, hem siyaset yapma standardını yükseltiyoruz. Çünkü diğer partilerin kadın kollarının teşkilatları var. Yok değil ama sadece var. Bizim gibi aktif, bizim gibi çalışan her şeyi ile kendini ortaya koyup, partisini daha yukarılara taşımak için gayret eden bir kadın kolları teşkilatının örneği yok. Bugün Türkiye geneline baktığımızda, eylül ayı başında kadın kolları olarak 2 milyon 100 bin üyeye ulaştık. Böyle bir siyasi teşkilat, kadın örgütlenmesi dünyanın hiçbir yerinde yok. Sizlerin sayesinde ülkemizi ileri boyutlara taşıdık. Yurt dışında itibarına itibar kattık. Sayın Başbakanımızın değerli temsilleriyle başımız dik, alnımız ak bir şekilde dünyada siyaset yapar hale geldik. Ülkemiz içerisinde de aynı şekilde bugün başarıdan başarıya koşuyoruz."

TBMM'de 79 kadın milletvekilinden 46 tanesinin AK Partili olduğunu iftiharla ifade ettiğini belirten Akşit, "'AK Parti kadınları eve kapatıyor, sosyal hayattan uzaklaştırıyor. Aslında bunların amacı kadınları eve kapatmak" diyen anlayış ve anlayışlara en güzel cevabı Mecliste, yerel meclislerde, en güzel cevabı da bu salonlarda verebiliyoruz. Bu anlamda ben bizlere bu imkanı sağlayan sayın Başbakanımız, genel başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum, Türk kadını olarak" diye konuştu.

Akşit'in konuşmasının ardından seçime geçildi. Denizli Kadın Kolları Başkanlığına tek aday olarak teklif edilen, 16 Aralık 2011 tarihinde başkanlığa atanan Peral Uluköy, 422 üyenin oyunu olarak yeniden başkanlığa seçildi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: 'Böyle Bir Siyasi Teşkilat, Kadın Örgütlenmesi Dünyanın Hiçbir Yerinde Yok' 'Türkiye'de Diğer Siyasi Partilerin Kadın Teşkilatları Var. Yok Değil, Ama Sadece Var.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement