AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyesinin polislik sınavından düşük puan alanlara atama sözü verdiği iddiasına ilişkin, "Konunun merkezinde olan Kadın Kolları mensubumuz hanımefendi, AK Parti İl Kadın Kollarındaki görevinden dün itibarıyla bu iddiaların neticelenmesi ve partimizin zarar görmemesi adına istifa etmiştir" dedi.
İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ceyhan, bir gazetenin "AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyesinin polislik sınavından düşük puan alanlara atama sözü verdiği iddiaları"nın yer aldığı haberine değindi.
Ceyhan, "Dün İl Kadın Kolları Başkanımız konuyu müzakere etmiş ve söylenmesi gerekeni söylemiştir. Konunun merkezinde olan Kadın Kolları mensubumuz hanımefendi de AK Parti İl Kadın Kollarındaki görevinden dün itibarıyla bu iddiaların neticelenmesi ve partimizin zarar görmemesi adına istifa etmiştir. İddiada ismi geçenlerin konusu, artık şahsi bir konu olmuştur" diye konuştu.
"Adalet önünde bu iddianın neticesinde hukukun vermiş olduğu veya verecek olduğu karar neticesinde bizler atılması gereken ilave bir konu varsa bunu atacağız" diyen Ceyhan, "AK Parti ile bu konunun bundan daha ileri bir ilişkisi yoktur" dedi.
Vatandaşlara bu ve buna benzer yaşanabilecek olaylarda bu yollara tevessül etmemeleri uyarısında bulunan Ceyhan, "Eğer KPSS puanıyla atanacak olan bir yere 70 puanla başvuru yapılacaksa 69,9 puan il başkanının kendisinin olsun bunun mümkünatı yoktur. Bu nedenle bu işe iddia edilen hanımefendinin ismi geçen olaydaki kişi önemlidir ama bu yola tevessül edip para verdiğini iddia edenler de bu konuda en az o kadar kusurludur" değerlendirmesinde bulundu.
Polislik veya başka bir konuda milletin tüm evlatlarının KPSS sıralamasında eşitlik ilkesine dayalı olarak başvurularını yaptıklarını vurgulayan Ceyhan, "Bizim de AK Parti olarak duruşumuz bunun ötesinde değildir. Bu yola tevessül eden de bu yola tevessül ettiren de suçludur. Suçtan kastım hukuki anlamda değil, tevessül etme anlamındadır. Zaten bundan sonraki süreci bu hanımefendi ve iddiada ismi geçenlerle ilgili konu hukuki ve emniyetlik bir konudur" ifadesini kullandı.
Son Dakika › Yerel › AK Parti Kocaeli İl Başkanı Ceyhan Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?