AK Parti'li Berber Soma'da Çevre Yolunu İnceledi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Berber Soma'da Çevre Yolunu İnceledi

AK Parti\'li Berber Soma\'da Çevre Yolunu İnceledi

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma-Turgutalp arasında kamulaştırma sebebiyle bir türlü aşılamayan bölünmüş yol sorununa el attı.

30.08.2012 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma- Turgutalp arasında kamulaştırma sebebiyle bir türlü aşılamayan bölünmüş yol sorununa el attı.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Milletvekili Berber'in girişimleri sonucunda ekibini de alarak Soma'ya çıkartma yaptı. Milletvekili Recai Berber, Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ile birlikte çevre yolu, Turgutalp-Soma arasındaki yol, yeni devlet hastanesi kavşağı ve belediyenin yeni açtığı kamyon yoluna giderek incelemelerde bulundular.

Belediyenin Labella Otel yanında açtığı yeni kamyon yoluna giden heyet, burada bir kavşak çalışması yapılabilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne uyarı da bulundu. Karayolları Bölge Müdürü Uraloğlu'da kavşak yapılması için çevre yolu yapım işinin şartnamelerine bakacaklarını projede olup olmadığını inceleyeceklerini belirtti. Soma-Turgutalp arasındaki yolun bölünmemesi nedeniyle burada defalarca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini belirten Kaymakam Abdülkadir Karataş, buranın hem bölünmesi hem de kamyon yolu için kavşak yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

"ÇEVRE YOLU ÖNÜMÜZDEKİ SENE BİTECEK"

Daha sonra çevre yolunda da incelemelerde bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürü Uraloğlu, Bergama Soma, Soma Akhisar çevre yolunun ihalesinin yapıldığını ifade etti. Şu anda ihalenin inceleme sürecinde olduğunu belirten Uraloğlu,

"İncelemenin tamamlanmasının ardından işi alan firmayla sözleşme imzalanacak. Bu da yaklaşık 1 ay sürer. Çevre yolunun şartnamesinde Soma içersinden geçen Gaziosmanpaşa caddesinin sıcak asfaltı işi de var. İnşallah çalışmalar bir aksilik çıkmazsa çevre yolu önümüzdeki yıl sonuna doğru tamamlanacaktır." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Berber Soma'da Çevre Yolunu İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement