AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) düzenlediği "Ekonomik kriz ve krizin AB politikaları ile gelişmekte olan ülkelere etkileri" konferansına katıldı.
Bakbak, yazılı açıklamasında, konferansta küresel ekonomik krizin katılım öncesi ülkelerin katılım kriterlerini karşılama çabalarına etkisi ve bu etkilere karşı çözüm önerilerine ilişkin konuştuğunu kaydetti.
2008'de yaşanan ekonromik krizin katılım öncesi ülkelerin Maastricht Kriterlerini karşılama performansını özellikle artan kamu borçları ve bütçe açıklarıyla doğrudan ve olumsuz olarak etkilediğini belirten Bakbak, Türkiye'nin ise 2001 krizinin ardından gerçekleştirilen ciddi yapısal reformlar, uygulanan mali politikalar, sağlam bir bilanço yapısına kavuşturulan bankacılık sektörünün varlığı sayesinde ekonomisinin krize daha dirençli hale getirdiğini ifade etti.
Krizin ardından oldukça hızlı bir toparlanma süreci yaşayan Türkiye'nin, 2011 yılında kriz öncesi bulunduğu seviyenin üzerine çıktığını belirten Bakbak, şunları kaydeti:
"Bugün Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahiptir ve diğer AB'ye aday ve potansiyel aday ülkelerin ekonomilerinin toplamından daha büyük bir ekonomiye sahiptir. Maastrich Kriterleri açısından Türkiye'yi değerlendirdiğimizde bütçe açığı ve kamu borcu kriterlerinde Türkiye pek çok AB üyesi ülkeye göre daha iyi durumda bulunmaktadır. Türkiye bugün, ekonomik ve politik anlamda birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş bir birlik oluşturulmasına çok şey katabilir.Türkiye son 10 yılda geldiği noktada birliğe ciddi katkı sağlayarak, birliğin gücünü arttırabilir. Böylesi yoğun bir çaba ve çalışma ile Türkiye, birliği güçlendirecek ve dinamizm katacaktır."
Bakbak, Türkiye'nin artık "Fakir komşu" olmadığını, örgütlenmiş, dinamik, verimli ve aktif bir işgücüne sahip olduğunu ve her alanda uyguladığı politikalarla birlik üyesi olmaya hazır olduğunu vurguladı. - Gaziantep
Son Dakika › Yerel › AK Parti Miletvekili Bakbak, AP Konferansında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?