AK Parti Saimbeyli ve Karaisalı İlçe Kongreleri - Son Dakika
Yerel

AK Parti Saimbeyli ve Karaisalı İlçe Kongreleri

AK Parti Saimbeyli ve Karaisalı İlçe Kongreleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana ilçe kongre süreci, Saimbeyli ve Karaisalı ilçeleri ile devam etti.

12.02.2012 17:29

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana ilçe kongre süreci, Saimbeyli ve Karaisalı ilçeleri ile devam etti. AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanlığına Hasan Karabulut yeniden seçilirken, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanlığına Ünal Işık getirildi.

Cumartesi günü yapılan Saimbeyli kongresinde, mevcut başkan Hasan Karabulut yeniden seçilirken, yönetimini yeni isimlerle güçlendirdi.

Saimbeyli ilçe kongresine AK Parti Adana İl Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba, Mali ve İdari İşler Başkanı Hasan Aydın, İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sıdık Gülşen, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Uyanık, Tufanbeyli İlçe Başkanı Hasan Kafadar, Feke İlçe Başkanı Vahit Todil, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongre, Divan Kurulunun oluşturulmasından sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanı Hasan Karabulut, göreve başladıkları günden beri Saimbeyli ilçesine faydalı olmaya gayret ettiklerini, acil olan sorunlara öncelik vererek çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Karabulut, yeni isimlerle güçlendirdiği yönetim kurulu ile Saimbeyli ilçesine daha faydalı hizmetler üreteceklerini ve AK Parti'ye layık bir şekilde görev yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kongrede bir konuşma yapan Adana İl Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba, kongrelerin aile içi istişareleri olduğunu ve bunun sonucunda ortaya çıkan bir yenilenme süreci olduğunu belirtti. Aslanbaba, Saimbeyli kongresinin hayırlı olmasını temenni ederek, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçilen kongrede, 415 delegeden, 230'u oy kullandı 177 oy alan Başkan Hasan Kafadar'ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"İsmail Yıldızhan, Ömer Uyanık, Mustafa Ay, Ahmet Korkmaz, Mustafa Yıldızhan, Cafer Kekeç, Yusuf Samsa, Doğan Menteş, Keziban Kahraman, Ekrem Esendemir, Atakan M. Özdemir, Aysel Çolak, Mustafa Dal ve Elife Kan."

KARAİSALI KONGRESİ

Pazar günü yapılan AK Parti Karaisalı ilçe kongresine Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman, İmamoğlu İlçe Başkanı Nail Göçer, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Aladağ İlçe Başkanı Halil Şahan, Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül, Kadın Kolları İl Başkanı Emine Karaköse, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile partililer katıldı.

Divan kurulunun oluşmasıyla başlayan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Karaisalı kongresinin açılış konuşmasını mevcut Başkan Müslüm Öveç yaptı. AK Parti tüzüğü gereği 3. dönemini tamamladığı için yeniden aday olamadığını belirten Öveç, görev yaptığı 2001-2011 yılları arasında kendisi ile birlikte çalışan yönetim kurulu üyelerine ve kendisine yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür etti. Öveç, "Bu yolda yürürken bize her zaman destek olup, dualarını esirgemeyen Karaisalı hemşerilerime çok teşekküre diyorum. Yol arkadaşlarım ve Karaisalılardan bilmeden kırdığım biri varsa hakkını helal etsin. Ben, bundan sonrada partimin emrindeyim ve partime hizmet etmeye devam edeceğim." dedi.

Milletvekili Fatoş Gürkan konuşmasında, AK Parti Hükümetinin 9 yılda rekorlar kırarak, tüm tarih boyunca yapılan yatırımları kat be kat katladığını ve fazlasıyla geçtiğine vurgu yaptı. Gürkan şunları söyledi:

"AK Parti olarak hizmet yarışında hep önde gideceğiz. Türkiye artık Dünya'da denge kuran bir ülke konumunda. Üzerinde oyunlar oynanan bir ülkeyken, Dünya'da denge unsuru olan bir ülke olduk. Sizlerde, Başbakanımıza ve bize dualarınızı esirgemeyiz. AK Parti hükümeti olarak Karaisalı'ya çok hizmetler getirdik. Karaisalı Rehabilitasyon Merkezi 2 milyon 500 bin TL'ye mal oldu. Sağlık Meslek Lisesi ve 200 kişilik yurt binası bitim aşamasında. Yeni sezona yetişecek ve maliyeti de 2 milyon 200 bin TL. Ayrıca 340 bin TL'ye mal olan, 100 öğrencilik Anaokulu bitti. 13 milyon TL yatırım maliyetli Kırıklı sulaması 12.12.2012 saat 12: 00'de bitecek ve bölgemize hizmet etmeye başlayacak. 16 derslikli Salbaş Lisesi eğitime başladı. Anadolu Öğretmen Lisesi proje programına alındı. Hasan Dağı ve Alman Köprüsü arasına kent ormanı yapılacak ve doğa turizmine kazandırılacak. Bizler hizmete yine devam edeceğiz. Yeni seçilecek olan başkan ve yönetime başarılar diliyorum. Alnımız ve yolumuz açık olsun."

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı ise Müslüm Öveç'i partinin kuruluş aşamasında tanıdığını ve çok sevdiğini ifade ederek kendisine teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yağcı şunları kaydetti;

"Bu parti de Müslüm de benim asker arkadaşımdır. O'nun hep başarılarına şahit oldum. Bir iyiliğe vesile olan, yapmış gibi sevap alır diye bir hadis vardır. Bende bu partinin kurucusu olarak burada olduğum için hamd ediyorum. Kim bu ülkeye hizmet etmişse, kim ne yapmışsa halk takdir etmiş ve karşılığını vermiştir. AK Parti, çakılan bir çiviye karşılık, bin çivi çakmış ve hizmet çıtasını çok yükseltmiştir. Yapılan yatırımlar, GAP'ın 10 misli büyüklüğündedir. Ben bu yolda birlikte yürüdüğümüz ve yürüyeceğimiz yol arkadaşlarımıza çok teşekkür diyor ve Karaisalı ilçemizin yeni başkanı Ünal Işık ile yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Konuşmaların ardından seçime gidilen Karaisalı kongresinde, 420 delegenin oy çokluğunu alan Ünal Işık, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanlığına seçildi.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"Mustafa Arıcı, Aziz Özcan, İsmail Demirkeser, Mustafa Kuşdemir, Osman Aldatmaz, Ferhat Kuşçu, Fikret Güven, Gülhan Kasap, Ökkeş Karadağ, Ayşe Turpçu, Osman Kurdak, Hasan Yalçın Dinçer, İsmet Karacaoğlan, Celalettin Sürme, Sinan Kısa, Cavit Namdar, Hilal Durmuşoğlu, Yasin Güçlü ve Gaffar Özdemir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Saimbeyli ve Karaisalı İlçe Kongreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement