Ak Partililer, Yerel Yöneticilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ak Partililer, Yerel Yöneticilerle Bir Araya Geldi

Ak Partililer, Yerel Yöneticilerle Bir Araya Geldi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanı Serhat Çorba tarafından, köy ve mahalle muhtarlarına yönelik toplantı düzenlendi.

08.06.2012 22:56

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanı Serhat Çorba tarafından, köy ve mahalle muhtarlarına yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Tekirdağ eski belediye başkanı, AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Ahmet Aygün, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Önümüzdeki yerel seçimlere, Tekirdağ'ın büyükşehir olarak gireceğini belirten Ahmet Aygün, yerel yönetimlerde kurumsal bir tecrübesi olan AK Parti'nin belediyeyi almasının doğru olacağını ifade etti.

Aygün, "Tekirdağ ve Şarköy benim belediye başkanlığım döneminde çok ciddi yatırımlar aldı. Hükümetimiz yatırımlar yaptı. Şüphesiz eksikliklerimiz var. Bize düşen görev sizin bize ileteceğiniz sıkıntıları, sorunları, talepleri rapor edip Ankara'ya bildirmek. Türkiye'de Ak Parti'nin olduğu her yerde hizmet devam ederken, Trakya'da, Ege'de, Akdeniz'in belirli yerlerinde sıkıntı yaşanıyor. Bütün belediyeleri AK Parti alacak değil ya diyebilirsiniz. Tekirdağ büyükşehir olacak. Sizin yollarınız, kanalizasyonunuz ve büyük projelerinizden artık büyükşehir belediyesi sorumlu olacak. Büyükşehir belediyesini Ak Parti olarak biz almak zorundayız. Eğer biz alamazsak, ilk dönem için Tekirdağ çok sıkıntı çeker." dedi.

Partilerinin, İstanbul, Ankara, Kayseri gibi kurumsal belediyecilik anlayışı olan yerel yönetim tecrübesi olduğunu ifade eden Aygün, "Ak Parti Tekirdağ'ı kazanırsa hizmet daha hızlı gelecektir. Siyasette bu tehdit olarak anlaşılıyor. Ama gerçek bu. Tekirdağ'a gelen bir Bakan'a bunu anlatmak daha kolay. Ankara'daki bürokrat, geleyim Tekirdağ'a istenilen talebe bakayım demez. Siz belediye başkanı, parti başkanı birkaç kişi daha gider bürokrata, almak için uğraşırsınız. Tekirdağ TOKİ konutlarında bunu yaşadık. TOKİ başkanına kaç kez gittikse olmadı, ne zaman Başbakan'a durumu söyleyince bu işi çözdük." dedi.

Tekirdağ'dan Bakan çıkarmalarına rağmen, bürokrat çıkaramadıklarının sıkıntısını yaşadıklarını belirten Aygün, "Tekirdağ'ın en büyük şansızlığı Ankara'da Trakyalı bürokrat yok denilecek kadar az. Geçmiş siyasilerin eksikliği olarak görüyorum. Müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür çıkaramamışız. Eğer bunu sağlarsak, gelecekte Tekirdağ'a katkısı çok olur." dedi.

(M.C.)

08.06.2012 22: 36: 34

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partililer, Yerel Yöneticilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement