Akil İnsanlar'ın Denizli Ziyaretine Tepki - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar'ın Denizli Ziyaretine Tepki

Akil İnsanlar\'ın Denizli Ziyaretine Tepki

Denizli Demokrasi Platformu sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, akil adamların Denizli'yi ziyaret edecek olmasına tepki gösterdi.

19.04.2013 14:58  Güncelleme: 15:32

Denizli Demokrasi Platformu sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, akil adamların Denizli'yi ziyaret edecek olmasına tepki gösterdi.

Akil Adamlar Ege Bölgesi heyeti hafta sonu Denizli'ye gelerek ziyaretlerde bulunacak. Akil Adamların gittikleri birçok yerde tepki ile karşılanmalarının ardından güvenlik önlemleri arttırılırken, hafta sonu Denizli'de temaslarda bulunacak olan Akil Adamlar heyetine Denizli Demokrasi Platformu üyeleri tepki gösterdi. Denizli Demokrasi Platformu sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Akil Adamlar heyetinde yer alan insanların ülkenin temel sorunlarıyla ilgili hiçbir görüş beyan etmediğini belirten Müjdat İhan, "Bizler Anayasa hazırlık sürecini dikkatle takip ediyoruz. Demokratik, laik sosyal hukuk devletine yakışan parlamenter sistemin, Anayasanın değiştirilemez ve değişmesi dahi teklif edilemez hükümlerinin, üniter yapının, bütün toplumu ve tüm yurttaşlarımızı içine alan Türk milleti tanımının korunması gerekliliğini tekrar tekrar hatırlatıyoruz" dedi.

Denizli halkının Kurtuluş Savaşı'ndaki heyetlere gereken tepkiyi gösterdiğini belirten İlhan, "1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Halkı, Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlattığında, Yunan işgaline karşı çıkılmaması, tepki gösterilmemesi, İngiliz Mandasının kabulü için nasihat heyetleri, gönderilmişti. Aynı zihniyet bugün akil insanlar heyeti

göndererek benzer bir amacın gerçekleştirileceği hayalini taşımaktadırlar. Denizli'yi ve

halkını tanımanızı isteriz. Bu halk 15 Mayıs1919 da gelen nasihat heyetine karşı Kuvayı Milliyeyi örgütleyen, düşmana atacak silah yok ise yerden 3 taş alıp üzerlerine fırlatın diye fetva veren Müftü Ahmet Hulusi'nin torunlarıdır. Denizli halkının siz akiller heyetine ve aklınıza ihtiyacı olmadı bundan sonra da olmayacaktır" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar'ın Denizli Ziyaretine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement