Aksaray'da Bir Aileden Filistin'e 30 Bin Lira Bağış - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Bir Aileden Filistin'e 30 Bin Lira Bağış

Aksaray\'da Bir Aileden Filistin\'e 30 Bin Lira Bağış

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılardan etkilenen Toksan ailesi, Filistin'e 30 bin lira yardımda bulundu.

28.08.2014 15:18  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları televizyonlardan takip eden Toksan ailesi, bu durumdan hayli olumsuz etkilenerek Filistin'e maddi yardımda bulunma kararı aldı. Aksaray'da nakliye ve kömürcülük yapan Toksan ailesi, Türk Ekonomi Bankası (TEB) aracılığıyla Filistin'e 30 bin lira maddi yardımda bulundu. İşletmenin sahibi Caner Toksan, TEB Aksaray Şube Müdür Yardımcısı Kadir Ulu'ya 30 bin lirayı teslim etti.

Caner Toksan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Müslümanlara karşı yaptığı zulümlerden dolayı ellerinden maddi yardımda bulunmaktan başka birşeyin gelmediğini söyledi.

İsrail'in bebekleri dahi acımasızca öldürdüklerini belirten Toksan, "Televizyonlarda çocukların bombalara çıplak göğüslerle karşı gelmeleri bizi duygulandırdı. İsrail'in bombalarına karşı topraklarını savunan bu insanlara çok teşekkür ediyorum. Elimizden birşey gelmediği için ancak para yardımında bulunma kararı aldık. Ayrıca dualarımızı da yaptık. TEB aracılığıyla Filistin'e 30 bin lira bağışta bulunduk" şeklinde konuştu.

Toksan, Filistin'e maddi yardımda bulunmalarının kendilerine huzur verdiğini belirterek, şunları anlattı:

"Yardımdan sonra kendimizi da iyi hissetmeye başladık. Orada hayatını kaybedenler için sadece dua edebiliyoruz. Duanın dışında birazda maddi yardımda bulunmak istedik. Cenabı Allah, herkesin duasını ve yardımını kabul etsin. Vatandaşlarımızın Müslüman Filistin halkına yardımda bulunmalarını ve dua etmelerini istiyoruz. İnşallah yardımlarımızın devamı gelecektir"

Duygulanan anne Toksan ise Allah'ın dünyada zulüm altındaki tüm Müslümanlara yardımcı bulunması dileyerek, "Allah, onları perişan etsin. Allah, Filistin'e büyük sabırlar versin. Allah'ım Hz. Yakup, Süleyman ve Musa peygamberlerin yüzü suyu hürmetine Filistinlilere yardımcı ol. Allah'ım, Mescid-i Aksamızı koru" dedi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Bir Aileden Filistin'e 30 Bin Lira Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement