Aksed, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Aksed, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Tepki Gösterdi

Aksed, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Tepki Gösterdi

Anadolu Sağlık, Kültür ve Eğitim Derneği (ASKED) Başkanı Enver Doğan, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasıyla ilgili sert açıklamada bulundu.

14.08.2013 16:31

Anadolu Sağlık, Kültür ve Eğitim Derneği (ASKED) Başkanı Enver Doğan, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasıyla ilgili sert açıklamada bulundu.

AKSED Başkanı Enver Doğan, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doğum hastası kadının hayatını kaybetmesinin ardından Hastanenin bahçesinde darp edilen Kadın Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde normal doğum sonrasında yaşanan ölüm olayının kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek, " Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği ve geliştirmekte olduğu sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda hastanenin ticari bir işletme, hastaların da müşteri olarak görülmesi sonucu hasta yakınları ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirilmektedir. Bu zihniyet bu tür istenmeyen sonuçları doğurduğu gibi ilerde olabilecek olaylara örnek teşkil edecektir. Ülkemizin her yerinde olması muhtemel olan bu olaylara dur denilme zamanı gelmiştir. Sağlık çalışanları öfkeli, çünkü uygulanan sağlık politikalarının olumsuz sonuçlarının kurbanı haline geliyor. Sağlık çalışanları mutsuzuz, çünkü yıllarını vererek öğrendiği mesleklerini ayaklar altına alınıyor. Hekime yönelik hakaret, saldırı ve şiddet yaygınlaşıyor. Sağlık çalışanları karamsarlaştı, çünkü mesleki yaşantıları her geçen gün daha kötüye gittiğini düşünüyor.Yaşanan bu olay sonucunda Tabipler Odası, tüm sağlık sendikaların devreye girmesi lazım ayrıca üyelerinin ve personellerin haklarını araması gerekir. Ancak üzülerek belirtelim ki, bu tür sivil toplum kuruluşlarının siyasi partilerin arka bahçesi haline geldikleri gözlenmiştir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksed, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement