Aktivist Işıkhan, Kitabını Çakal Karlos'a Adadı - Son Dakika
Yerel

Aktivist Işıkhan, Kitabını Çakal Karlos'a Adadı

Aktivist Işıkhan, Kitabını Çakal Karlos\'a Adadı

Aktivist şair, yazar Ümit Yaşar Işıkhan, geçtiğimiz günlerde 2.baskısını yayınladığı dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabını, Fransa'da tutuklu bulunan "Çakal Karlos" olarak bilinen Venezuela'lı Ilıch Ramiez Sanchez'e adadığını açıkladı.

20.04.2012 10:50

Aktivist şair, yazar Ümit Yaşar Işıkhan, geçtiğimiz günlerde 2. baskısını yayınladığı dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabını, Fransa'da tutuklu bulunan "Çakal Karlos" olarak bilinen Venezuela'lı Ilıch Ramiez Sanchez'e adadığını açıkladı.

İzmir 17. Tüyap Kitap Fuarı'nda okuyuculara sunulan "Dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabını", mazlum halkların kardeşi olarak tanımladığı Çakal Carlos'a armağan ettiğini, bu yapıtın geliri ile Çakal Carlos'un heykelini yaparak ailesine armağan edeceğini belirten Ümit Yaşar Işıkhan, ""İlk şiirimi, ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanı büyük önder Mustafa Kemal'den etkilenerek yazmış bir kişi olarak, şiirin toplumsal değişimdeki rolüne inanmış olmanın direnci ve etkisiyle, bu yapıtımı her ne kadar başkaları için anarşist diye nitelendirilse bile, bana göre insani duyarlılığın ve emperyalist dünya düzeni ile işbirlikçilerine karşı savaşımın örnek ismi, simgesi haline gelmiş Çakal Carlos'a adamayı, ruhuna ve düşüncelerine inanmışlığın simgesi olarak armağan etmeyi düşündüm" dedi.

(ERG-

20.04.2012 10: 30: 40

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktivist Işıkhan, Kitabını Çakal Karlos'a Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement