Alp: "Kentimizin Bize İhtiyacı Var" - Son Dakika
Yerel

Alp: "Kentimizin Bize İhtiyacı Var"

Alp: "Kentimizin Bize İhtiyacı Var"

AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av.

23.08.2013 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av. Behçet Alp, bugün Alp Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

Konuşmasına Mısır'da yaşananları değerlendirerek başlayan Alp, darbe sonrası yaşananları 'vahşet' olarak değerlendirdi. Alp, "Mısır'da demokratik yolla, seçimle iktidara gelmiş Devlet Başkanı Mursi'ye karşı yapılan askeri darbe, ülkeyi kan gölüne çevirdi. Darbeciler kadın, çocuk demeden binlerce kişiyi katlediyor. 7 bin yıllık tarihi ile Kuzey Afrika'nın en büyük kenti çöküşün eşiğinde. Türkiye ve Suudi Arabistan dışında kimse bu vahşetin durdurulması için girişimde bulunmadı. Adeta gözlerini kapattılar. Tarih, görmezden gelerek bu vahşete ortak olanları affetmeyecektir" dedi.

Mevcut yerel yönetimi de eleştiren Behçet Alp, "4,5 yıldır meclis üyeliği görevini yürütüyorum. Hem meclis üyesi, hem de Kuşadası'nda yaşayan bir kentli olarak, yanlış yerel yönetim politikalarından son derece rahatsızım. Seçim öncesi verilen sözlerin tutulmaması, gerekli yatırımların yapılmaması, turizmin bitme noktasına getirilmesi, altyapı mağdurlarının çığ gibi artması, trafiğin gün geçtikçe keşmekeş haline gelmesi, belediyenin sürekli zarara uğratılması ve buna benzer maddelerle uzayan bir liste. Bu liste aslında Sayın Esat Altungün'ün, Kuşadası'na bıraktığı kara mirastır. Kuşadası'nın gelişim sürecine baktığımızda, son 20 yılda maalesef bir arpa boyu yol katedilememiş durumda. Hatta bırakın ileri gitmeyi, şu anda 20 yıl önceki Kuşadası'ndan daha da gerideyiz. 20 yıl önce Kuşadası, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği, merkezinden denize girilen, çevresi zeytin ve şeftali ağaçlarıyla çevrili, havası, suyu temiz cennet gibi bir tatil kasabasıydı. Şimdiki Kuşadası'nı ise tarif etmeye dilim varmıyor" diye konuştu.

"GENÇ VE YENİ SİYASETÇİLER GEREKİYOR"

Kuşadası'nın eskisinden de daha iyi bir hale gelebilmesi için genç ve yeni siyasetçilerin önünün açılması gerektiğine değinen Alp, "Dünya hızlı bir ivmeyle değişiyor, gelişiyor. Dünyanın gözü önündeki kentimizin de bu değişime ayak uydurması şarttır. Gerek yeni tanıtım argümanlarının, gerek teknolojik gelişmelerin ve gerekse global yönetim anlayışının daha geç olmadan kentimize entegre edilmesi gerekiyor. ve tüm bunların yapılabilmesi için, sürece ayak uydurabilecek genç ve yeni siyasetçilerin önünün açılması gerekmektedir. Partimiz uygun görür de bana adaylık görevi verirse, kentimizin yaşanabilir bir hale gelmesini isteyen hemşehrilerimin desteğiyle, hizmet koltuğuna oturacağımıza olan inancım tamdır." dedi.

"PROJELERİMİZ BİTME AŞAMASINDA"

Proje sürecini hızla tamamladıklarının da altını çizen Behçet Alp, "Süreç içerisinde, yerel yönetimimize dahil olan belde ve köylerimize sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Aldığımız tepkiler son derece samimi ve olumlu. Belde ve köylerimizle ilgili, turizm ve tarıma dayalı kalkınma projelerimizi hızla tamamlıyoruz. Kentimizin otopark, kapalı pazaryeri, altyapı, yeşil alan, sahil düzenlemesi, kültür merkezi gibi, belli başlı ihtiyaçlarının yanısıra, turizm ve ekonomi adına ciddi yatırımlara ihtiyacı vardır. Proje çalışmalarımız hızla devam ediyor. Belde, köy ve kent içi projelerimizi en kısa zamanda sizler vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alp: 'Kentimizin Bize İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahtapot: sana yorum sorum çok 0 0 Yanıtla

Advertisement