Altınordu- Recklinghausen Dostluğu - Son Dakika
Yerel

Altınordu- Recklinghausen Dostluğu

Altınordu- Recklinghausen Dostluğu

Altınordu Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya Recklinghausen heyeti temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

03.04.2016 16:12

Altınordu Belediyesi'nin kardeş şehri olan Almanya Recklinghausen heyeti temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberinde gelen heyet ilk olarak Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ı ziyaret etti. Başkan Tesche ve beraberindeki heyeti Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli ve belediye meclis üyeleri karşıladı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: "KARDEŞ OLUP DÜNYAYI BİRLİKTE İNŞA ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Ziyarette konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Kardeş olup dünyayı birlikte inşa etmek durumundayız" dedi. Ordu hakkında gelen heyete bilgi veren Başkan Tekintaş, "Ordu Büyükşehir Belediyemizin kurulmasının ardından Altınordu İlçemiz yeni kurulan bir belediyedir. Karadeniz Sahilinin en güzel yerindeyiz. Ordu ili 730 bin Altınordu İlçemizde 202 Bin nüfuslu bir yerleşim yeridir. Özellikle şehrimizde yapacağımız geziler ve ortak meclis toplantımızla ilçemizin daha iyi tanınacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"ÜLKELER BİR BİRİNİ DAHA İYİ TANIYACAK"

Bu tür gezilerin ülkelerin birbirini daha iyi tanımasına vesile olacağına inandığını kaydeden Başkan Tekintaş, "2014 ve 2015 yıllarında Recklinghausen İlimizde yaptığımız ziyaretlerde bize gösterdikleri misafirperverliğe sayın başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugün ilk programımızı gerçekleştirdik. Memnuniyet içerisinde diğer programlarında devam edeceğini düşünüyorum. Şehrimizin mevcut tarihi ve bugünkü durumunu tanıtabilecek yerleri birlikte gezeceğiz. Bu ziyaretlerin ülkelerin birbirini daha iyi tanımasına vesile olacağına inanıyorum. Bundan sonra iller arası sportif sosyal kültürel ve eğitim anlamında diyaloğu sürdüreceğiz. Türk milletinin halkımızın sıcaklığını hissedeceklerini düşünüyorum. Kardeş olup dünyayı birlikte inşa etmek durumundayız. Bu ülkeler yaşadığımız coğrafyalar gelecek nesile bırakılmış özel emanetlerdir. Misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TESCHE: "KARDEŞ ŞEHİRLER BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN BÜYÜK ROL OYNUYOR"

Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ise, kardeş şehirlerin ülkelerde barışın sağlanması için büyük bir rol oynağını söyledi.

Başkan Tesche, yaptığı konuşmada, "Öncelikle bizi burada misafir etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyaretimiz hem Altınordu İlçesi için hem de Recklinghausen şehri için büyük önemi taşıyor. Çok uzun zamandır şehrimizde yaşayan insanların büyük bir bölümü içerisinde şöyle bir istek vardı. 'Türkiye'den de bir kardeş şehrimiz olsun' diyorlardı. Biz Almanlar olarak biraz detaylara dikkat eder, planlı çalışırız. 2-3 yıl önce bir komisyonumuz kuruldu. Bu komisyonun kendine göre uyguladığı kriterler oldu. 2 sene önce Ordu'ya gelmiştik. Bu komisyonla Ordu'yu tanıma fırsatımız olmuştu. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş olan ziyaretlerde her iki tarafında kardeşlik istediği anlaşıldı. Bu yönde de çalışmaları sürdürüyoruz. Altınordu olarak Recklinghausen olarak gördük ki böyle bir şeyin başkanlar seviyesinde yönetebileceği belli bir şey, ancak böyle bir kardeşliğin yaşaması için halkında gidiş gelişleriyle bu kardeşliğin yaşaması önemlidir. Bizim burada olmamız önemli, ama asıl önemli olan halkın bir biriyle tanışması ve kaynaşmasıdır. Kardeş şehirler, ülkelerde barışın sağlanması için büyük bir rol oynamaktadır. Buraya gelmemiz şehrinizin güzelliğini, tarihini, kültürünü tanımak açısından çok önemlidir, ancak gelmemiz resmidir, gidişimiz kardeş ve dost olarak olacak." şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınordu- Recklinghausen Dostluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement