Alzheimer Hastalığını Kısa Filmle Anlatacaklar - Son Dakika
Yerel

Alzheimer Hastalığını Kısa Filmle Anlatacaklar

"Alzheimer" hastalığına karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bu yönde bilinçlendirmek amacıyla kısa film yarışması düzenlendiği bildirildi.

15.02.2012 15:00

Adana'da, Çukurova Lions Kulübü tarafından

"Alzheimer" hastalığına karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bu yönde bilinçlendirmek amacıyla kısa film yarışması düzenlendiği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova Lions Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Alzheimer hastalığının düşünce dağınıklığı, zihinsel karmaşıklık olarak da tanımlanan bir rahatsızlık olduğunu belirten Halefoğlu, şunları kaydetti:

"Hastalık, Türkiye'de yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kabul edilip, yaşlılar kendi kaderlerine terk edilmektedir. Yaşlı insanların yanı sıra ender de olsa, genç ve orta yaşlı insanların da hastalığa tutulabilme riski vardır. Bu nedenle toplumumuzda görülen bu hastalığa yakalanmış ya da yakalanma riski olan kişilere gerekli desteği verebilmek amacıyla bu projeler oluşturulmuştur. Çünkü Alzheimer hastalarının yakınları ve çocukları çaresizlik içerisinde bu hastalığı izlemek zorunda kalmaktadır."

Halefoğlu, düzenlenen kısa film atölye ve yarışmasına filmlerin 1 Mayıs'a kadar kabul edileceğini belirterek, ödül töreninin ise 18 Mayıs tarihinde yapılacağını bildirdi. Halefoğlu, kısa film atölye ve yarışması için atölye çalışmalarının Senarist ve Yönetmen Işıl Özgentürk yönetiminde gerçekleştiğini de kaydetti.

Senarist ve Yönetmen Işıl Özgentürk ise bu hastalığın sadece hastaları değil, hasta yakınlarını da etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hastalık konusunda bilgi eksikliği, nasıl davranılacağını bilememek ya da risk gruplarının alacağı önlemler konusunda, eksik bilgi sahibi olmak gibi hizmet bekleyen ve eğitim gerektiren konularda eğitim vermek projenin kısa vadeli amacını oluşturmaktadır. Uzun vadeli amaç, Alzheimer hastalarının bakım ve huzurevlerinde, farklı bir statüde bakılması gerektiğini ve resmi makamların bu konuda duyarlılığını artırmaktır. Bir model geliştirerek Alzheimer gündüz bakım evlerini oluşturmak, sunulacak hizmetlerin en anlamlısı olacaktır."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alzheimer Hastalığını Kısa Filmle Anlatacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement