Ankara Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası Fikir Maratonu'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası Fikir Maratonu'na Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası Fikir Maratonu\'na Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, ‘Değişen İklim Koşullarına Karşı Ankara’nın Dayanıklılığının Artırılması’ konulu Liseler Arası Fikir Maratonu (Ideathon) Yarışması düzenledi.

29.11.2022 12:24  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, 'Değişen İklim Koşullarına Karşı Ankara'nın Dayanıklılığının Artırılması' konulu Liseler Arası Fikir Maratonu (Ideathon) Yarışması düzenledi.

Gençlerin problem çözme becerilerini geliştirmek, akıllı şehir alanında sürdürülebilirlik ve yaşanabilirlik ilkeleri çerçevesinde kentsel yaşam kalitesini artırmak ile fikirlerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla; Ankara geneli resmi ve özel ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinden oluşan takımlar iki gün boyunca; iş geliştirme, tasarım ve proje yönetim yeteneklerini kullanarak maratonda yarıştı.

Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu'nda Beştepe Koleji iş birliğiyle düzenlenen ve 20 okulun katıldığı yarışma; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dünya Bankası, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Atılım Üniversite gibi kurumların destekleriyle yürütüldü. Yarışma sonunda bütün projeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından incelendikten sonra yaşama geçirilmek üzere değerlendirmeye alınacak.

Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, "Ankara'daki liseli kardeşlerimizle birlikte çevre ve iklim değişikliği için yaratıcı bir fikir geliştirme seansı gerçekleştiriliyor. Yaşadığımız uzun vadeli sorunların çözümü yeni fikirler yaratıcı düşünceler geliştirmekten geçiyor. Bunu da en iyi genç dimağların yapacağını düşünüyoruz. Kent Konseyi olarak gençliğe çok önem veriyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.

Beştepe Koleji Okul Müdürü Alper Abay ise "Bugün onlarca güzide lisemizin öğrencileriyle birlikteyiz. Hep birlikte küresel iklim krizini ele alacağız. Gençlerle burada birlikte olmak bize heyecan veriyor. Gençlerin yaratmadığı sorunları onlara çözdürmekte bir ironi. İçinde bulunduğumuz yüzyıl çokça sorun ve farklı problemi iç içe getirmiş durumda. Umudumuz geçlerde. Bu sorunları biz yarattık ancak tek ümidimiz gençlerde" diye konuştu.

Fikir yarışmasına katılan öğrencilerden bazıları, şunları söyledi:

-Koray Koruyucu: "İlk defa böyle bir etkinliğe tanık olacağız. Burada ülkemizi ve Ankara'mızı geliştirmek ve daha iyi bir yere getirmek için fikir alışverişi yapacağız. Burada yer aldığım için heyecanlıyım ve mutluyum."

-Deniz Yurttaş: "Ankara'daki farklı insanları bir araya getirerek çözüm sağlamak istedik. Buradaki amaç kısa sürede yeni fikirler üretmek. Buradaki tüm takımlar çok fazla bilgi edinmiş ve farklı insanlar tanımış olarak ayrılacak. Etkinlikle iklim krizine farkındalık yaratmak istedik."

- Ege Alp Çınar: "Bugün inovatif yöntemler üretmeyi ve geleceğin problemlerinden olan küresel ısınmaya karşı bir çözüm üretmeyi hedefliyoruz."

-Bader Bezirci: "Bugün burada güncel sorunlarımıza yenilikçi çözümler için bir araya geldik. Çok güzel bir ortam. İlk kez yapılan ideathon yarışmasına katılacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası Fikir Maratonu'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement