Anlı: Kent İçinde Oto Galerici Kalmayacak - Son Dakika
Yerel

Anlı: Kent İçinde Oto Galerici Kalmayacak

Anlı: Kent İçinde Oto Galerici Kalmayacak

Eşbaşkan Fırat Anlı, kentin iki ayrı noktasında kurulan Oto Galericiler Sitesini ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. Anlı, kent içinde oto galerici kalmayacağını söyledi

05.11.2014 18:05

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Baytaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz ve diğer ilgililerle birlikte Elazığ Yolu üzerindeki Oto Galericiler Sitesi'ni ziyaret etti.

Anlı ve beraberindekileri Oto Center esnafı başkanı Mehmet Dönmez karşıladı. Dönmez, eşbaşkanlar ve ilgili belediye yöneticilerini oto galeride görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyelerinden beklentilerini ifade etti. Anlı ve beraberindekiler daha sonra esnafı tek tek dolaşarak sorunlarını dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Anlı ve ilçe belediye eş başkanları daha sonra Urfa Yolu üzerindeki Oto Galericiler Sitesi'ni ziyaret etti. Anlı ve beraberindekiler burada Oto Galericiler Derneği Başkanı Musa Ceylan tarafından karşılandı. Ceylan, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin önerileri ile Oto Galericiler Sitesi'ni oluşturduklarını, buranın oluşum sürecinde belediyelerin çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Ceylan, Urfa Yolu ile Oto Galericiler Sitesi arasındaki yolun yapılmasını istedi. Ceylan ayrıca yurttaşın ve çalışanların ulaşımını sağlamak için belediye otobüs hatlarının Oto Galericiler Sitesi'ne kadar uzatılmasını talep etti. Musa Ceylan ayrıca pek çok esnafın belediyenin talebi doğrultusunda Oto Galericiler Sitesi'ne geldiğini ancak buna rağmen şehir içinde kimi oto galericilerin çalışmaya devam ettiğini bunun da haksız bir rekabet yarattığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Anlı da esnafın kazanmasının kentin kazanması anlamına geldiğini belirterek, sorunların çözümü konusunda bir çaba içinde olacaklarını söyledi. Anlı deneme amaçlı olarak iki belediye otobüsünün hat güzergahını Oto Galericiler Sitesi'ne kadar uzatacaklarını bildirdi. Anlı, esnaf grubunun oluşturulması ve daha iyi hizmet için esnafı siteleştirme çalışmalarının süreceğini belirtti. Anlı, kent merkezinde dağınık olarak bulunan oto galericilerin buraya taşınması konusunda çalışmalarını sıkılaştıracaklarını söyledi.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler de Bağlar ilçesindeki pek çok esnafın Oto Galericiler Sitesi'ne taşındığını ama kalan esnafı da hızlı bir şekilde buraya taşıyacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anlı: Kent İçinde Oto Galerici Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement