Anne ve Çocuk Sağlığı Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Anne ve Çocuk Sağlığı Masaya Yatırıldı

Anne ve Çocuk Sağlığı Masaya Yatırıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamakta olan sağlıkta dönüşüm programında, anne ve çocuk sağlığı Kastamonu'da masaya yatırıldı.

17.02.2013 14:51

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamakta olan sağlıkta dönüşüm programında, anne ve çocuk sağlığı Kastamonu'da masaya yatırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde, gerek anne gerekse bebek ölümlerinde önceki yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde büyük başarılar elde edildiğini belirtildi.

UNICEF'in 2009 Dünya çocuklarının durumu raporuna göre, Türkiye 5 yaş altı çocuk ölümlerini en hızlı düşüren 5 ülke arasında yer alıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Kastamonu'da yaşanan anne ve bebek ölümlerinin incelenmesi ve alınacak önlemler konusunda, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk başkanlığında, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık,

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hasan Ulubaşoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Saf,

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşe Yılmaz, Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Taşçı, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün yöneticilerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Dünyada ve Türkiye'de anne-bebek ölümleri ve nedenleri, alınacak önlemler ve yapılan çalışmalar ile Kastamonu'da yaşanan anne ve bebek ölümleri istatistikleri, nedenleri, alınacak önlemler ve yapılması gerekenler ele alındı. Toplantı sonunda, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, aile planlaması eğitimlerinin geliştirilmesi, erken ve ileri yaş gebeliklerinin önlenmesi, gebe ve bebek takiplerinin nitelikli hale getirilmesinin sağlanması, gebelik öncesi- gebelik süresi ve gebelik sonrası eğitimlerin düzenli olarak yapılmasının sağlanması için tüm kurumların işbirliği içerisinde çalışarak anne ve bebek ölümlerinin önlenebileceği kararı alındı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anne ve Çocuk Sağlığı Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement