Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Reçine katkı malzemeleri ilave edilmiş termoset veya termoplastik reçinelerin, elyaf takviyeleri (cam, karbon, v.s) veya dolgu malzemeleri ile takviye edilmesi ve bu karışımın, belirli bir prosese tabi tutulması sonucunda sertleşmesi ile...

01.02.2013 10:35

Foto: Özcan Pınaracı ve toplu foto

--- KUTU ---

KOMPOZİT NEDİR?

Reçine katkı malzemeleri ilave edilmiş termoset veya termoplastik reçinelerin, elyaf takviyeleri (cam, karbon, v.s) veya dolgu malzemeleri ile takviye edilmesi ve bu karışımın, belirli bir prosese tabi tutulması sonucunda sertleşmesi ile elde edilen ürün kompozit olarak adlandırılıyor.

===

Kaş'ta okuma yazma bilmeyen kalmayacak

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yapılan çalışmalarla okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Kaş Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü, Kaş'ı adım adım dolaşarak okuma yazma bilmeyenleri bularak kurslar açıyor. Toplam 120 saat süren kurslarda, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretiliyor. Kaş HEM Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla, Kaş Kaymakamlığı tarafından 2010 yılında Kaş'ın girişine "Bu ilçede okuma yazma bilmeyen kalmamıştır" tabelası yerleştirilmişti. Ancak Kaş'a çalışmak için gelenler bu kuralı bozunca tarama çalışması başlatıldı.

Taramada, Kaş'a dışarından gelen ve okuma yazma bilmeyen 18 kadın tespit edildi. Bu kadınlar için Kaş merkez, Kalkan ve Kınık Beldesi ile Kaş'a bağlı İslamlar Köyü'nde okuma yazma kursları açıldı. Kaş HEM Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş'a dışarından gelen ve okuma yazma bilmeyenlerin Kaş'ın girişine konulan tabelada yazılanları bozduğuna değinerek, bu amaçla yeni okuma yazma kursları açtıklarını söyledi. Öztürk, "Kaş'ta bir tek okur yazar kalmayıncaya kadar çalışmalarımız sürecek" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kurslardan

===

Uğur Mumcu Caddesi'ne düzenleme

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Caddesi Belediye tarafından yeniden düzenleniyor. Birinci derecede sit alanı olan Uğur Mumcu Caddesi'ndeki çalışmalar için hazırlanan proje, Antalya Koruma Kurulu'na sunuldu. Kuruldan çıkan onay sonrası çalışmalar başlatıldı. Kaş'ı yeni yat limanına bağlayan Uğur Mumcu Caddesi'ne 800 metre uzunluğunda iki yönlü kaldırım yapılıyor. Caddenin kuzey yönüne çevre duvarı örülüyor. Duvarın arkasında kalan atıklar temizleniyor.

Caddenin bağlı olduğu Bucak Mahallesi ve yat limanı bölümünün kanalizasyon sistemi döşendi. Su şebekesi yenilendi. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "Geçen yıl başladığımız çalışmalarda belediye ekiplerimiz tarafından bölge kanalizasyon sistemine bağlandı. Su şebekesi yenilendi. Bu yıla sarkan çalışmalarda 108 bin liraya yapılan ihale ile, cadde yenilendi. İki yönlü olarak görüntü kirliliği giderildi. Ayrıca cezaevi çevresi ve Hastane Caddesi de kilit parke taşı ile kaplandı. Bölgenin alt yapı sorunu çözümlendi" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Sagalassos'a ziyaretçi akını

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti 2012 yılında hem ziyaretçi sayısını, hem de elde edilen geliri artırdı. Antik kenti geçen yıl 22 bin 331 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2011 yılında Sagalassos'u 18 bin 876 kişi gezmişti. Sagalassos Ören Yeri'ni ziyaret edenlerden 2011'de 55 bin 845 lira gelir elde edilirken, bu rakam 2012'de yüzde 33.3 artarak 74 bin 405 liraya yükseldi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Antik kent ve turistler

===

Bucak polisi kahvehanelerde vatandaşla sohbet ediyor

BUCAK Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği hizmetleri çerçevesinde, iç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi, kamu düzeninin en üst düzeyde korunması ve devamının sağlanması amacıyla kahvehanelerde sohbetler düzenliyor. 1 komiser yardımcısı ve 4 polis memuru Mehmet Akif Mahallesi'ndeki kahvehanede düzenlenen sohbette, slayt gösterisiyle vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık olayları hakkında bilgi verdi.

Polisler, vatandaşlara, para bozdurmak isteyenlere karşı sahte para konusunda dikkat edilmesi, ev ve işyerlerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı alabilecekleri önlemler, araç kullanırken uyulması gereken kurallar ve trafik cezaları, emniyet kemerinin nasıl can kurtardığı, motosiklette kask kullanmanın faydaları konusunda bilgi aktarıldı.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Polislerin sunumundan

===

Gençlere 5 yıldızlı tatil

EĞİRDİR Belediye Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Güçlü Yarınlar Projesi' doğrultusunda 17-24 yaş gruplarına yönelik 5 günlük 5 yıldızlı otelde ücretsiz geziler düzenlenecek. Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, bu yıl 14-18 ve 19-26 olmak üzere 2 farklı yaş grubunda gerçekleştirilecek 'Seyyah Bizim Eller' adlı projede gezi ve faaliyetlerin 4 Şubat-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Geziler ve faaliyetlerin ücretsiz olacağına değinen Gencer, gruplarda kızlar ve erkeklerin ayrı olacağını, gezilere katılmak isteyenlerin 4 Şubat'a kadar Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini bildirdi.

'Güçlü Yarınlar Projesi' kapsamında da 17-24 yaş arası gençlere yönelik 5 günlük 5 yıldızlı otelde ücretsiz gezilerin düzenleneceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, "Bu geziler 16 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bütün geziler ücretsiz olacak. Gezilere katılmak isteyen gençlerimizin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze 4 Şubat kadar müracaat etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de, Eğirdir'de yaşayan gençlerin ücretsiz olarak düzenlenen gezilere katılmasının müjdeli bir haber olduğuna işaret ederek, ". Eğirdir'deki bütün gençlerimiz gezilere katılmalı ve değişik yerleri gezip görme ve tanıma imkanını yakalamalıdır. Bu büyük fırsatı gençlerimiz yapacakları müracaatla iyi değerlendirmelidir. Belediyemiz olarak gençlerimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz" dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Sandıklı'da 172 kursa 3 bin 279 kursiyer katıldı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Sandıklı merkez, belde ve köylerde açılan 172 kursa 3 bin 279 kursiyer katıldı. Kurslar, bilgisayar, dikiş-nakış, boyama, giyim, İngilizce ve Almanca başta halıcılık, arıcılık, örtü altı domates yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, kiraz yetiştiriciliği, süt sığırcılığı, Osmanlıca alanında açıldı. Talep geldiği taktirde, yaşlı ve hasta bakımı, fidan üretimi, hızlı okuma ve anlama teknikleri kurslarının da açılacağı belirtildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement