Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 4'üncü hafta maçında Çamlıdere Şekerspor'u sahasında 3-1 yenerek puanını 6'ya çıkaran Alanyaspor'da galibiyet sevinci yaşanıyor.

01.10.2012 13:26

Foto: Maçtan fotolar tribün fotoları Başkan ve Özdilek

===

Alanyaspor'da yüzler gülüyor

Galibiyeti 'armağan' etti

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 4'üncü hafta maçında Çamlıdere Şekerspor'u sahasında 3-1 yenerek puanını 6'ya çıkaran Alanyaspor'da galibiyet sevinci yaşanıyor. Karşılaşmada baştan sona üstün oynadıklarını belirten teknik direktör Armağan Turhan, ilk 15 dakikada mutlak 3 gol şansını değerlendiremediklerini söyledi.

İlk yarının sonlarında buldukları golle öne geçerek 2'nci yarıda da istekli oyunlarını sürdürdüklerini dile getiren Turhan, "Maçta 2 farklı öne geçtikten sonra skoru korumak için geriye çekildik. Bu sırada rakip üzerimize gelmeye başladı. Uzatma dakikalarında fark 1'e indi, ancak hemen bu gole karşılık verip sahadan 3-1 galip ayrıldık" dedi.

Turhan, maçın 30'uncu dakikasında sakatlanmasına rağmen 65'inci dakikaya kadar sahada kalan kaptan Tanju'yu ve 3 puanı çok isteyen tüm oyuncularını kutladığını belirterek, "Çamlıdere Şekerspor galibiyeti taraftara armağan olsun" dedi. Alanyaspor'da hafta sonu oynanacak Kırklareli maçı hazırlıkları ise bugün başlayacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Alanyasporlu futbolcuların gol sevinci ve Armağan Turhan

===

Manavgat Belediyesi 1'inci Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri sona erdi

Başpehlivan Recep Kara

TÜRKİYE'nin en önemli başpehlivanlarının güreştiği Manavgat Belediyesi 1'inci Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan, finalde Samsun Büyükşehir Belediye sporcusu Şaban Yılmaz'ı yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu Recep Kara oldu. Kara, çeyrek final müsabakasında karşılaştığı Ali Gürbüz'ü de yenerek, 651'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rövanşını almış oldu.

Manavgat Şehir Stadı'nda yapılan ve sabah saatlerinde başlayan güreşlerde pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele etti. Akşam saatlerine kadar süren güreşlerin finalinde Recep Kara ile Şaban Yılmaz çayıra çıktı. İki pehlivanın birbirine üstünlük sağlamak için mücadele ettiği güreş sonunda Recep Kara başpehlivan olurken, üçüncülüğü Antalya Büyükşehir Belediye sporcusu Mustafa Kemal Karaboğa aldı. Başaltı pehlivanı ise İsmail Koç oldu.

Müsabakaların ardından ödül töreni düzenledi. Başpehlivan Recep Kara, ikinci olan Şaban Yılmaz ve üçüncü Mustafa Kemal Karaboğa'ya madalya ve ödüllerini, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve protokol üyeleri verdi.

KIRKPINAR'IN RÖVANŞI OLDU

Başpehlivan Recep Kara, güreşlerin çok güzel ortamda geçtiğini belirterek, "Başpehlivan olduğum için çok mutluyum. Ayrıca Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde yarıştığım Ali Gürbüz'ü de yıkarak, Kırkpınar'ın rövanşını Manavgat'ta almış oldum. Bu tür organizasyonlara destek veren herkese, ayrıca bu güreşleri düzenleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Güreşlerden foto

===

Protokol imzalandı

EĞİRDİR Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik açılacak futbol kursları için Eğirdir Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolu imzalandı. Törene Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz, Sağlık Grup Başkanı Mehmet Nazif Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Gülnur Şahin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan ve belediye yetkilileri katıldı.

MİLLİ EĞİTİMDEN TEŞEKKÜR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Boztoprak, "Eğitime verdiği destekten dolayı belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 7-14 yaş arası öğrencilerden 4 grup halinde oluşacak kurslar toplam 140 saat sürecek. Kurslara katılan öğrencilerin ayakkabı, eşofman, forma, tozluk, çorap, top gibi malzemeleri Eğirdir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20 Ekim'de başlayacak futbol kurslarına başvuru, 12 Ekim'de sona erecek. Kurslar belediyeye ait futbol sahalarında verilecek.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Protokolden fotolar

===

Eğirdir'de tırmanma eğitimi

DAVRAZ Kartalları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DAKADOSK) üyeleri tarafından verilen iniş ve tırmanış eğitimi, Eğirdir'de tren yolu köprüsü üzerinde gerçekleştirildi. 35 metre ipli iniş ve tırmanış eğitimi, büyük ilgi gördü. DAKADOSK üyesi 25 dağcıya, ipte asılı kalma, dağcının kendi kendini kurtarması ve asılı kalan dağcının arkadaşı tarafından kurtarılması eğitimleri verildi.

DAKADOSK Başkanı Cengiz Ocak, teknik eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, kulübün yeni kurulduğunu bu kadar kısa zamanda eğitim seviyesinin çok ileride olduğunu söyledi. Ocak, "Her çarşamba teknik eğitim derslerinde harita, yön bulma, meteoroloji, ip düğümleri, ilk yardım konuları, tırmanış ve iniş teknikleri eğitimi veriyoruz. Hafta sonu ise uygulamalı eğitim yapıyoruz" diye konuştu.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Eğitimden fotolar

===

Muratpaşa- Yeşilova yenişemedi: 2-2

BÖLGESEL Amatör Lig'in 2'nci haftasında Muratpaşa Belediyespor, sahasında konuk ettiği Yeşilovaspor'la 2-2 berabere kaldı. Mustafa Çetin Kaya Stadı'nda oynanan maçın 7'nci dakikasında Yeşilova Mehmet'in golüyle 1-0 öne geçti. 45'inci dakikada Yeşilovaspor, Hakan'la farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Muratpaşa Belediyespor vardı. Rakip kaleye gol için yüklenen Muratpaşa, aradığı golü 75'inci dakikada Hakan Tilki ile buldu. Nefeslerin tutulduğu maçta son sözü Emrah söyledi ve 90+3'de kazanılan frikiği muhteşem bir vuruşla filelere gönderdi: 2-2.

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement