Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 4, 5 ve 6 yaş öğrencileri, 'Aşı Şenliği' adı altında düzenledikleri bir dizi etkinlik sonrasında aşı oldu.

11.03.2013 12:00

Fotosuz

===

kolejli miniklerin 'Aşı Şenliği'

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 4, 5 ve 6 yaş öğrencileri, 'Aşı Şenliği' adı altında düzenledikleri bir dizi etkinlik sonrasında aşı oldu. Aşının önemini ve gerekliliğini görselleri kullanarak, beyin fırtınası yaparak pekiştiren minikler, müzikle ve dansla sürdürdükleri etkinliğin arasında istekli ve mutlu bir şekilde aşı oldu. Kendileri için hazırlanan cesaret kupalarını da alan minikler, kupalarıyla fotoğraf çektirirken çok keyifliydi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin fotosu

===

Sunucu Sarısoy öğrencilerle buluştu

EKRANLARIN deneyimli ismi sunucu, editör, yazar ve eğitimci Defne Sarısoy, Antalya Koleji Lise öğrencileriyle buluştu. Sarısoy, Antalya Koleji Mezunlar Derneği'nin organize ettiği söyleşide lise öğrencileriyle doğru nefes alma, iletişim teknikleri, diksiyon ve fonetik konuları hakkında sohbet etti. Defne Sarısoy, 'Hayatla İletişim' adlı sunumunda, yanlış kullandığımız kelimelerin doğru karşılıkları, hızlı ve yavaş konuşma şeklinin iletişime etkileri konularına da değindi. Sarısoy, sadece sunuculukta değil, her meslekte Türkçenin çok önemli olduğunu ve bu yüzden de dilin doğru ve düzgün kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi. Söyleşi sonunda soruları yanıtlayan Defne Sarısoy, kolejli öğrencilere gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Defne Sarısoy ile öğrencilerin fotosu

===

Yeteneklerini İngilizce sergilediler

ANTALYA Koleji İlkokul 4'üncü sınıf öğrencileri, düzenledikleri 'İngilizce Günleri'nde yeteneklerini sergiledi. Öğrencilerin İngilizcedeki başarıları, dile hakimiyetleri ve telaffuzları kadar dramadaki başarıları da veliler tarafından beğeniyle izlendi.

Kolejli öğrenciler, Time-Rock Band oyunlarında kimi zaman afacanlık yaptılar, kimi zaman otobüsü bekletti, kimi zaman çılgın müzisyenleri canlandırdı. Etkinlik sonunda '7 Wonders of the World' yani Dünyanın 7 Harikası'nı anlatan kolejliler, izleyenlerden tam not almayı başardı.

Birinci yabacı dil olarak okul öncesinden itibaren öğrendikleri İngilizceyi, İngilizce öğretmenlerinin desteğiyle hazırladıkları programda skeçler, danslar ve şarkılarla aktaran 4'üncü sınıf öğrencileri, bu konudaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Isparta'ya dev eğitim kompleksi

ÖZEL Altınbaşak Eğitim Kurumları tarafından Isparta'nın Sav Beldesi'nde yaptırılan eğitim kompleksi törenle hizmete açıldı. Açılışa, Vali Vekili Mestan Deniz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aslan, AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, MHP İlçe Başkanı Ramazan Pala, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

CEHALETİ KALDIRACAĞIZ

Törende konuşan Vali Vekili Mestan Deniz, Isparta'nın ilim ve bilim şehri olması adına büyük bir çalışmalar yapılarak şehre ivme kazandırıldığını söyledi. Altınbaşak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Osman Demirhan ise bütün dünyadaki cehaleti ortadan kaldırmak için bir eğitim kurumu daha açtıklarını kaydetti. Eğitim sistemlerinin ülke sınırlarını aştığını anlatan Demirhan, "Bu eğitim kompleksi hem ülkemize hem de insanlığa hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Altınbaşak Eğitim Kurumları Kompleksi'nin açılışı yapıldı, İlahiyat Akademisi'nin de temeli atıldı. 50 dönüm alan üzerine kurulan eğitim kopleksi, 15 bin metrekare kapalı alana sahip. 1,5 yılda tamamlanan Kompleks'ta, Altınbaşak Anadolu Lisesi, Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Altınbaşak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi adı altında 3 okul bulunuyor. Okullarda toplam 445 öğrenci eğitim görüyor. Toplam 40 dersliğin bulunduğu komplekste, laboratuvar, dil sınıfı, proje sınıfı, 600 kişilik yemekhane ve kantin, 500 kişilik konferans salonu, 2 spor salonu, 250 kişilik yurt binası bulunuyor.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Manavgat'ta trafik kazası

MANAVGAT'ta bir otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Manavgat'tan Antalya istikametine seyreden Ramazan Gümüş yönetimindeki 07 YU 329 plakalı motosiklet, Ilıca Kavşağı'nda D-400 Karayolu'na girmek isteyen Murat Sır'ın kullandığı 07 LFG 74 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Ramazan Gümüş ve yolcusu İlhan Aydın yola savrularak yaralandı. Manavgat Devlet Hastanesi ve Side Anadolu Hastanesi'ne götürülen yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kazadan

===

Side'de yangın

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde önceki gece çıkan yangında 2 işyerinde maddi hasar meydana geldi. Side'de bir restoranda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, büyüyerek hemen yanındaki butiğe sıçradı. İşyerlerini saran yangına haber verilmesi üzerine Manavgat, Side ve Ilıca itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangın, maddi hasara neden oldu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yangından

===

Şefler 'Özden' dedi

ALANYA Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği'nin (AKTAD) tek liste ile gidilen olağan genel kurulunda Mustafa Nail Özden yeniden başkanlığa seçildi. AKTAD Lokali'nde gerçekleştirilen genel kurula 70 üye katıldı. Başkan adayı Mustafa Nail Özden'in 9 kişilik yönetim kurulu aday listesi, üyelerin tamamının oyunu alarak seçildi.

2'nci kez AKTAD başkanlığına seçilen Özden, "Türk mutfağını hak ettiği yere getirmek için gösterdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz. Bölgemizin tanıtımı için yaptığımız tanıtım faaliyetlerini ise yeni görev süremizde yenilerini eklemek istiyoruz" dedi. AKTAD'ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Nail Özden (Başkan), Mehmet Gayret, Osman Karslıoğulları, Eyüp Tozan, Adem Yeşil, Cengiz Yıldız, Yüksel Tuncer, Fatih Saray, İbrahim Özçelik.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Genel kurulundan toplu foto ve Mustafa Nail Özden

===

Otomobil takla attı: 3 yaralı

GAZİPAŞA'da yol kenarındaki su birikintisine giren otomobilin kontrolden çıkarak toprak yığınına çarpması sonucu meydana gelen kazada 1'i çocuk 3 kişi yaralandı. Kaza önceki gün saat 17.30 sıralarında D-400 Antalya- Mersin Karayolu Beyrebucak Köyü yakınlarında meydana geldi. Mersin istikametinden Antalya yönüne seyreden 32 yaşındaki Haluk Doğan'ın kullandığı 34 VY 189 plakalı otomobil, D-400 Karayolu'nda su birikintisine girince kontrolden çıktı.

Takla atan otomobil, yol kenarındaki toprak birikintisine çarparak durdu. Kazada, araçtaki 1 yaşındaki Refika Berran Duman, 32 yaşındaki Deniz Duman ve 63 yaşındaki İbrahim Doğan yaralandı. Sürücü Haluk Doğan ise kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredekiler tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralılar ve araç(jandarma temin) resimler

===

Mucit öğrenciler

KAŞ'ın Kalkan Beldesi'nde Mustafa Kocakaya İlköğretim Okulu'ndaki eğitim gören 3 öğrenci, hurda malzemelerden 3 tekerlekli bisiklet yaptı. 7'nci sınıf öğrencileri Bora Karagül, Hazar Topçuoğlu ve Serhat Birsin, Kasaba Köyü Şehit Yusuf Polat İlköğretim Okulu'nda İlkyar Vakfı tarafından verilen bilim şenliğine katıldı. Burada aldıkları bilgilerle yola çıkan öğrenciler, bisiklet tasarımı yaptı.

Sınıf öğretmenleri Özlem Hizarcı'nın proje ödevine dönüştürdüğü 3 tekerlekli bisiklet için hurda malzeme toplayan öğrenciler, daha sonra atölyeye girerek bu malzemelerden 3 tekerlekli bisiklet yaptı. Öğrenciler, tamamen kendi çabalarıyla yaptıkları bisikletle okulda gösteri yaparak tanıtım yaptı.

Öğrencilerin gerçek birer mucit olduğunu kaydeden Okul Müdürü Melih Eroğlu, "Piyasada 2500-5000 lira arasında satılan bir bisikleti, 350 liraya hurda malzemelerden yaparak arkadaşlarına örnek oldular" dedi. Öğrencilerden Bora Karagül, "Kalkan turistik bir yer. Yaz mevsiminde, bu bisikletle turistleri gezdirerek kalkan turizminde bir ilki gerçekleştirmek, turizme renk katmak istiyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Öğrenciler ve bisiklet - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement