Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.KEPEZ Belediyesi, 14 yıl önce aramızdan ayrılan ve şarkılarıyla hatıralarımızda unutulmaz bir yere sahip olan Barış Manço'yu düzenlediği konser ile andı.

02.02.2013 16:56

Foto: Massimo Macri'nin yakın plan, Şef Gürer Aykal orkestrayı yönetirken ve izleyenlerden görüntü

===

Barış Manço Kepez'de anıldı

KEPEZ Belediyesi, 14 yıl önce aramızdan ayrılan ve şarkılarıyla hatıralarımızda unutulmaz bir yere sahip olan Barış Manço'yu düzenlediği konser ile andı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki konseri Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda davetli izledi.

Sahneye çıkan Murat Evren ve orkestrası, Manço'nun, Hatırlasana, Gül Pembe, Kol Düğmeleri, Gamzedeyim, Gönül Ferman Dinlemiyor, Anlıyorsun Değil mi, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Dağlar Dağlar, Ben Bilirim gibi birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek salonu dolduran davetlilere muhteşem bir konser verdi.

Salonu dolduran davetliler, kimi zaman ellerindeki çakmakları yakarak şarkılara eşlik ederken, kimi zamanda ayağa kalkıp hareketli şarkılarla oynayarak geceye ayrı bir renk kattı. Anma gecesinde Başkan Vekili Serhat Demir Murat Evren ve orkestrasına çiçek takdim ederek, verdikleri güzel konser için teşekkür etti.

ANTALYA (DHA)

Foto: Konserden fotolar.

===

Çavuşoğlu annesi için dua etti

Türkler Beldesi'nde Mevlüt Çavuşoğlu'nun çocukluğunu geçirdiği ve halen babası Osman Çavuşoğlu'nun yaşadığı evin avlusundaki Mevlidde cemaate Alanya usulü gülüklü çorba, etli kuru fasulye, kavurmalı pilav ve tatlı ikram edildi. Binlerce vatandaşın katıldığı Mevlidde Antalya Müftüsü Ahmet Çelik yemek duası okurken Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ANNEMİN TAVSİYE VE DUALARINI ÖZLÜYORUM

Annesinin kendisine çocukluğundan itibaren tavsiyelerde bulunup, kıldığı her namazın ardından dua etmesini çok özlediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Okul çağımdan itibaren kendisi vefat edene kadar bizler için dua etti ve tavsiyelerde bulundu. O tavsiyelerini çok özlüyorum. Tanıyan herkesin çok sevdiği annemin ölüm yıldönümü nedeniyle okuttuğumuz Mevlid'e Antalya ve çevre illerden katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ALANYA'YI ÜNİVERSİTELER KENTİ YAPACAĞIZ

Alanya'ya devlet üniversitesi yapılması için yeterince fakültenin kurulduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Özel üniversiteyi güçlendirip, devlet üniversitesini kurup, Alanya'yı üniversiteler kenti yapacağız. Yaptığımız bazı hizmetlerin hayali bile bir dönem unutulmuştu. Tünel, yol, hastane, stadyum, yüzme havuzu, üniversite ve otoban projesi var. Bunların çoğu hayata geçti bazılarının çalışmaları sürüyor. Alanya'nın yeni ilçe sınırlarıyla birlikte yeni projeler hayata geçireceğiz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Fatma Çavuşoğlu - Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımcıları karşılaması

===

Kumluca'da korkutan yangın

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde apartman dairesinde çıkan yangında, evin eşyaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın, Yenimahalle Narenciye Caddesi Alime Öztürk Apartmanı'nın 6'ıncı katındaki Kadir Zahmacıoğlu'ya ait evde saat 13.00 sıralarında çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın apartman sakinlerine büyük korku yaşattı.

Anında itfaiyeye haber veren vatandaşlar, itfaiye gelene kadar korkulu gözlerle yangını izledi. Olay yerine gelen Kumluca Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yangın sonrası dairede bulunan eşyaların büyük bölümünün kullanılamaz hale geldi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yangından

===

Halı Saha'da heyecan başladı

KUMLUCA Belediyesi tarafından 14. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası törenle başladı. Kumluca Ayyıldız Halı Saha'da yapılan törene Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, turnuvanın insanları spor çatısı altında bir araya getirerek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Turnuvanın bu sene 14'ncüsünün düzenlenecek olmasının, bu amaca ulaştıkları göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, turnuvaya katılan takımlara başarı diledi. Turnuvaya 36 takımın katıldığını belirten Çertinkaya, turnuvanın 4 grup halinde gerçekleştirilecek karşılaşmaların 21 Nisan'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. Turnuvanın başlama vuruşunu Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Başkan Çetinkaya'nın yaptığı ilk karşılaşmayı Çayiçi köyü Ozan Ticaret'i 6-1 yendi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Turnuvanın başlama töreninden

===

Akdeniz Belediye Birliği'nden Başkan Elibol'a ziyaret

AKDENİZ Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı için Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcası'nda bulunan belediye başkanları, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ile Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat Karakuş yer aldı. Başkan Elibol, konuklara Sandıklı ve Hüdai Kaplıcası hakkında bilgi verdi. Belediyecilik sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapan belediye başkanları, yapılan yatırımları değerlendirdi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotoğraf: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement