Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda ders zili çaldı.

01.10.2012 17:07

Foto: Gişelerden foto

===

ASMEK'te ders zili çaldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda ders zili çaldı. Yeni eğitim döneminde 8 bin 500 kişi kayıt yaptırdı. Başkan Mustafa Akaydın kursiyerlere başarılar diledi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ASMEK), 2012-2013 eğitim dönemi dersleri başladı. 75 farklı branşta açılan 380 kursa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 8 bin 500 kişi kurslara kayıt yaptırdı. Aksu, Varsak, Döşemealtı, Karşıyaka, Kepez, Lara, Konyaaltı, Altınova, Atatürk, Çaybaşı kurs merkezleri ile Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi'nde başlayan kurslarda 135 usta öğretici görev alıyor. İstihdama yönelik kursların ön planda tutulduğu dönem sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

AKAYDIN BAŞARILAR DİLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni eğitim yılında ASMEK kursiyerlerine başarılar diledi. ASMEK'in küçük bir üniversite görünümünde olduğunu ifade eden Akaydın, şöyle konuştu: "Kurs ve kursiyer sayımızı her geçen yıl artırıyoruz. Geçen eğitim yılında 17 bin 668 kursiyere ulaşan ASMEK'te 2012-2013 eğitim yılında 19 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. Meslek edindirmeye yönelik kurslara büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda 28 yeni kurs daha açtık. Bu programlar iş gücü piyasasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlendi. Kursları tamamlayıp sertifika alan vatandaşların işe yönlenmelerini amaçlıyoruz."

MESLEK EDİNDİREN KURSLAR

ASMEK'te 2012-2013 eğitim yılında açılan yeni mesleki kurslar arasında Animasyon Hazırlama, Üç Boyutlu Nesne Modelleme (3dmax), Aşçı Yardımcısı, Bahçıvan, Evde Çocuk Bakımı, Filografi Tekniği, Füzyoncu, Hasta Kabul İşlemleri, Havuz Suyu Operatörlüğü, Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı, Kılıf ve Hurc Dikimi, Seramik Biçimlendiricisi, Yönetici Asistanlığı, Kösele Çanta Yapma gibi ilk kez açılan kurslar da yer alıyor. Meslek kurslarında en çok ilgiyi Aşçı Yardımcılığı görüyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: ASMEK kurslarından foto

===

Delphin Palace'dan kedi evi

SEYAHAT acentesi TUI'nin düzenlediği müşteri memnuniyeti anketinde dünya çapında 'En iyi Otel' seçilen Delphin Palace, bahçesine kurduğu 'cat house' ile hayvansever otel ödülünün de sahibi oldu. Delphin Palace, bahçesinde kurduğu ahşap evde çevredeki kedilerin bakımını üstleniyor.

Kedi evlerine hayvanların uyuması için sepetler koyan Delphin Palace yönetimi, günlük yemek ve su ihtiyaçlarının karşılanmasının haricinde hayvanların veteriner kontrolünden de geçirildiğini belirtti. Yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunan kediler, ahşaptan evde bakılıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: kedi evlerinden foto

===

Japon öğrenciler AÜ'de

AVRUPA ülkelerinin yanı sıra, dünyanın seçkin üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel işbirliği protokolleri bulunan Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Japonya'nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Chiba Üniversitesi ile 26 Haziran 2011 tarihinde bilimsel işbirliği protokolu imzaladı.

Japon öğrencilerin 23 Eylül- 7 Ekim tarihleri arasında Ziraat Fakültesi'nde tarımsal biyoteknoloji, gıda endüstrisi ve peyzaj mimarlığı alanlarında eğitim alacağını aktaran Prof.Dr. Özkan, "Aynı şekilde her yıl biz de en az 4 ögrencimizi Japonya'ya göndereceğiz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Japon öğrencilerle Prof.Dr. Burhan Özkan'ın birlikte fotosu

===

Gölgelik sorununa çözüm

Muratpaşa Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda ticari faaliyet gösteren giriş katlardaki işletmeler için kent estetiğine uygun modern gölgelikler yapılmasına karar verildi.

MURATPAŞA Belediye Meclisi, Süleyman Evcilmen başkanlığında Ekim Ayı oturumunu gerçekleştirdi. Önergeler dahil 30 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste bütçeyle ilgili maddeler komisyonlara gönderildi. Gündemin 16. maddesinde yer alan Planlama ve İmar Komisyonu raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon Raporu doğrultusunda, ön bahçeli zemin kat işyerlerinin sabit nitelikte, ön ve yan bahçelerine gölgelik yapılmasının şartları kabul edildi. Başkan Evcilmen, bu gündem ile kentte yaşanan gölgelik sorununa estetik bir çözüm getirilmesinin mümkün olacağını ifade etti.

Mecliste kabul edilen maddeye göre; yapılacak gölgeliklerde, ön ve yan kısımlar açık olacak ve hiçbir şekilde kapatılmayacak. Gölgelikler betonarme olmayacak, ahşap ve demir doğramalardan sökülebilir, takılabilir tarzda yapılacak. Ticari faaliyet gösteren alanlarda yapılacak gölgelikler için çizilen detaylı ve perspektifli projeler, Muratpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne onay için sunulacak. Kent estetiğine uygun, iklim koşullarına göre dizayn edilen gölgeliklere izin verilecek. Hiçbir şekilde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden izin alınmadan gölgelik yapılamayacak. Mevcut durumdaki gölgelikler ise yeni belirlenen ve mecliste kabul edilen standartlara uygun hale getirilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Meclisten foto

===

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Cacic ATSO'da

HIRVATİSTAN Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, kalabalık bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, aralarında Turizm Bakanı Yardımcısı Oleg Valjalo, Yatırımlardan Sorumlu Ekonomi Bakanı Yardımcısı, Hırvat Parlamento Milletvekili Darko Lorencin ile Yatırım ve Rekabetçilik Ajansı Başkanı Damir Novinic ve Hırvat işadamlarının da yer aldığı heyete Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

Antalya'nın kitle turizminde dünya çapında bir marka konumunda olduğunu belirten Başkan Budak, kültür ve tarih turizmi alanında ise potansiyelin tam olarak ortaya çıkarılamadığından ve bu alanda ATSO olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Antalya'nın tarımda Türkiye'nin öncü kentlerinden olduğunu, Organize Sanayi ve Serbest Bölge'de dünya çapında firmaların faaliyet gösterdiğini belirten Budak, "Oda olarak Hırvatistan ile Antalya arasındaki ticareti ve kültürel ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız" dedi.

Türk yatırımlarına övgü

Radimir Cacic de iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağların çok kuvetli olduğunu belirterek, bu ilişkileri ekonomik işbirlikleriyle güçlendirmek gerektiğini kaydetti. Hırvatistan'da Türk yatırımlarının arttığını belirten Cacic, özellikle Rixos ve Doğuş Grubu'nun yatırımlarını överek, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacakları yaklaşık 500 milyon euro tutarındaki bir yatırım için de yine Türk işadamlarını beklediklerini kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

AESOB üyelerine dershane indirimi

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Bilimsel Analiz Dershanesi arasında indirim protokolu imzalandı. AESOB üyelerinin çocuklarına ve birinci derece yakınlarına indirim imkanı sağlayan protokol, Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok ve Bilimsel Analiz Dershanesi temsilcisi Can Özdemir arasında imzalandı. İlköğretim 6, 7, 8'inci sınıf ile Lise 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarla, Meslek Lisesi ve YGS'ye hazırlıklarda öğrencilere, protokol gereği indirim uygulanacak.

Üyelerin, çocuklarının dershane kayıtlarını yaptırırken Esnaf sicil belgelerini dershane yönetimine göstermeleri yeterli olacak. Abdullah Sevimçok, protokoller sayesinde üyelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını daha ucuza getirebileceklerini söyleyerek, bu tür protokollere ihtiyaç duyulan ve esnafa fayda sağlayacak her alanda devam edeceklerini belirtti. İmzalanan protokol sayesinde AESOB üyeleri için dershane fiyatlarında yüzde 40 ila 45 arasında indirim uygulanacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Protokol imzalanırken foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement