Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, savcılıkta ifade verirken milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'a "Derhal Antalya'ya gidin, sahip çıkın" talimatını da değerlendiren İl Başkanı...

04.02.2013 16:44

Foto: Ziyaretten foto

--- KUTU ---

BAYKAL'DAN BU BEKLENİR

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, savcılıkta ifade verirken milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'a "Derhal Antalya'ya gidin, sahip çıkın" talimatını da değerlendiren İl Başkanı Kök, "Deniz Baykal'dan beklenen davranış" dedi. CHP'nin büyük bir aile olduğunu ve bu aile içinde kim haksızlığa uğrarsa onun etrafında kenetlenildiğini dile getiren İl Başkanı Kök, 'Parti büyüğümüz' şeklinde hitap ettiği Deniz Baykal'ın davranışının son derece doğru olduğunu dile getirdi.

--- KUTU ---

KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA

CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem Şubat ayında hem de Mart ayında Antalya'da olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, 22-23 Şubat'ta iki günlük bir programla Antalya'ya gelecek. CHP Genel Başkanı'nın bu kez rotası Antalya'nın doğu ilçeleri olacak. 22 Şubat günü Kemer'den başlayarak tüm batı sahilini gezmesi planlanan Kılıçdaroğlu, geceyi Kaş'ta geçirecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Şubat Cumartesi günü ise Kaş'tan hareket edecek ve Elmalı, Korkuteli ilçelerini beldeleri ve köyleriyle gezecek. CHP İl örgütünün genel merkez düzeyindeki ikinci programı ise Mart ayında gerçekleşecek. 3 gün sürmesi öngörülen program dahilinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'yla birlikte tüm Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi, il başkanları ve milletvekilleri Antalya'da kampa girecek. CHP'nin Antalya kampının detayları gelecek günlerle netleşecek.

===

Aynı gün aynı saatte kanser dersi

MEDSTAR Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalya'da her yıl 4 bin kanser tanısı konulduğunu belirterek, "Nisanın ilk haftasında gerçekleşen Kanser Haftası'nda Antalya'da tüm ilköğretim okulları ve liselerde aynı günde aynı saatte 'Kanser önlenebilir bir hastalıktır' adıyla 1 saatlik ders gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr.Mustafa Özdoğan ile Türkiye Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şube Başkanı Kadri Yakut, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Şube Başkanı Kadri Yakut, Türkiye'de 8 ilde şubesi bulunan derneklerinin Antalya'da 27 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi. Yakut, çalışmaları hakkında bilgi verirken Prof. Dr. Özdağan, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu vurguladı.

Hastalığın, toplumsal statü ayırt etmeden, sadece kanserli hastayı değil, toplumu, aileyi ve bireyi de ilgilendiren sonuçlar ortaya çıkaran bir olgu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özdoğan, sigara, sağlıksız beslenme ve sporsuz bir yaşamın bu hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. Türkiye'de yılda 200 bine yakın yeni kanser teşhisi konulurken hastalıkla ilgili birçok efsanenin hastalığın iyileşmesine bile olumsuz etki yapacak halde inanışa dönüştüğünü kaydetti.

Kanser konusunda en yaygın efsanenin 'Kanser eşttir ölüm' şeklinde yaratılan algı olduğunu belirten Prof. Dr. Özdoğan, "Bir zamanlar eşittir ölüm kabul edilen birçok kanser türü artık tamamen iyileştirilebilmekte ve birçok bireyde kanser etkin olarak tedavi edilebilmektedir. Bununla birlikte 'Kanser benim kaderimdir' şeklinde algının da varlığından bahsedebiliriz. Bu yanlış algının gerçeği ise doğru yaklaşımlarla tüm kanserlerin üçte biri önlenebilir olduğudur" diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalya'da yaptıkları çalışmalarla kanserle mücadelede öncü il olmayı hedeflediklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliğinde kurdukları Kanser Okulu'yla kanserle mücadele konusunda önemli bir aşama katettiklerini belirten Prof. Dr. Özdoğan, bu okul sayesinde her ders 1000'in üzerinde kişiye ulaştıklarını kaydetti.

Antalya'da her yıl 400 bin yeni kanser tanısı konulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özdoğan, 1-7 Nisan arasında düzenlenen Kanser Haftası'nda Antalya'daki tüm ilköğretim, lise ve dengi okullarda aynı gün aynı saatte 'Kanser önlenebilir bir hastalıktır' dersi vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bunun için İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle iletişim halinde olduklarını ve 1 saatlik dersin öğretmenler tarafından verilmesini amaçladıklarının kaydeden Prof. Dr. Özdoğan, ilkokullara sağlıklı beslenme, ortaokullara sağlıklı beslenme ve spor, liselere ise sağlıklı beslenme, spor ve sigara konulu derslerin anlatılabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Özdoğan, kansere karşı bilinçlenmede okul yıllarının önemli olduğunu belirterek, velilere harçlık yerine meyve çağrısı yaptı. Prof. Dr. Özdoğan, "Çocuklarımızın cebine 3 lira harçlık yerine, mandalina ve elma koyun. Çocuklar o 3 lira ile gazlı içecek, hamburger, cips alacağına meyve yesin. Kantinlerde fastfood yerine meyve paletleri satılsın" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Basın toplantısından foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement