Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.

24.01.2013 17:07

Fotosuz

===

muhtarlara sağlık hizmetleri anlatıldı

FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak tarafından köy ve mahalle muhtarlarına hastanedeki faaliyetler ve evde bakım hizmetleri hakkında bilgi verdi. Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Başhekimi Dr. Abdullah Konak, Mali Hizmetler Müdürü Refik Akten, İl Genel Meclisi Üyeleri köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Konak, hastanede son dönemlerde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Cihaz eksiklerini gidermenin yanı sıra yeni düzenlemelerle hastalara en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini anlatan Dr. Konak, özellikle yoğun bakım ünitesinin kapasitesini 12'ye yükseltmek için çalışma başlattıklarını ve kısa sürede hizmete sokacaklarını vurguladı.

Yoğun bakım ünitesindeki düzenlemelerin de tamamlanması halinde hiçbir hastanın Antalya'ya gitmek zorunda kalmayacağını anlatan Dr. Konak, "Amacımız ilçemizde yaşayan, sağlık sorunu olan tüm hastalara en iyi hizmeti vermek. Hastalarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Hem ekip olarak hem de fiziksel şartları buna göre düzenliyoruz" dedi.

Evde bakım hizmetleri verdiklerine dikkati çeken Dr. Konak, özellikle muhtarların bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini vurguladı. Muhtarların kendi mahallelerinde yaşayan, kendini ifade edemeyen, sağlık hizmetine muhtaç insanları bildirmelerini isteyen Dr. Konak, "Biz onların derdine deva oluruz. Siz de yaptığınız yardımdan dolayı manevi huzur duyarsınız. İnsana saygı duymak, ihtiyaçlarını görmek bunu gerektirir" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kaçak avcının evi cephanelik gibi

FİNİKE Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri tarafından kaçak avlandığı gerekçesiyle aranan D.G.'nin (34) jandarma tarafından yapılan baskınla evinde yakalandı. Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, milli park sahasında kaçak avlandığı gerekçesiyle eşkali belirlenen D.G. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri D.G.'nin Finike'deki evine baskın yaptı.

Evde yapılan aramada tamamı ruhsatsız olduğu belirlenen 2 yivli av tüfeği, 4 av tüfeği, 1 tabanca ele geçirildi. Baskında, 325 adet av tüfeği fişeği, 220 adet yivli tüfek mermisi, 170 adet tabanca mermisi, dürbün ve silah aksesuarları ele geçirildi. Gözaltına alınan D.G., sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Fotosuz

===

SGK'dan öğrencilere kitap

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli 1400 öykü kitabı, Finike'de ilkokul öğrencilerine dağıtıldı. Cengiz Topel İlkokulu'nda düzenlenen kitap dağıtım törenine Kumluca SGK Müdürü Mehmet Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Sevim ile Cengiz Topel Okul Müdürü Yusuf Kılıç ve öğrenciler katıldı.

Kumluca SGK Müdürü Çoban, yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik alanında farkındalığın artırılması amacıyla çalışma yaptıklarını kaydetti. Çoban, SGK olarak öğrencilere güzel bir gelecek hazırlamaya ve onların güven içinde bir yaşam sürmelerini sağlamaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını da kaydetti.

Sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine değinen Çoban, gelişmiş ülkelerde toplumun tamamının sosyal güvenlik çatısı altında toplandığını, Türkiye'de de oranın her geçen yıl arttığını söyledi. Kumluca'da okullarda sosyal güvenlik bilincini kazandırmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Çoban, "Finike'de de SGK'yi tanıtan hikaye kitabı dağıtıyoruz. Tüm ilkokul öğrencilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin sosyal güvenlik kavramını anlaması, gelecek nesillerin güven içinde yaşaması için çok önemli" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kitap dağıtımı - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement