Antalya Büyükşehir Sel Felaketinden Etkilenen Kumluca'da Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Sel Felaketinden Etkilenen Kumluca'da Çalışmalarına Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Sel Felaketinden Etkilenen Kumluca\'da Çalışmalarına Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’da meydana gelen sel felaketinden sonra bölgede çalışmalarına devam ediyor.

13.12.2022 15:04  Güncelleme: 15:14

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca'da meydana gelen sel felaketinden sonra bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kumluca'da geçen akşam meydana gelen sel felaketinden sonra bölgede seferberlik başlattı. Bu kapsamda, Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetim Merkezi oluşturuldu. Merkezde, selden etkilenen yurttaşların ihtiyaçları tespit edilerek, çözüme kavuşturuluyor.

MOBİL AŞEVİ KURULDU

Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Göksu Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı'na mobil aşevi kurdu. Mobil aşevinden yurttaşlara sıcak yemek ikramında bulunuluyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı sosyal hizmet uzmanları ile sosyologlar ise yurttaşlar ile görüşerek ihtiyaçları belirliyor.

ASAT TÜM BÖLGEYE SU VERİYOR

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri de Kumluca ve Finike'de çalışmalara devam ediyor. ASAT ekipleri, afetten zarar gören mahallelerde çamur küreme, arazözle caddeleri yıkama, yağmur suyu ve kanalizasyon atıklarını temizleme çalışması yürütüyor.  ASAT ayrıca, yurttaşların hijyenik su ihtiyacını karşılamak için tesisleri de kontrol altına aldı. Yetkiler, ilçede su verilmeyen mahalle ve bölge kalmadığını açıkladı.

TIKANAN MENFEZLER AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, sel nedeniyle bozulan yollarda onarım çalışmalarına başladı. Tıkanan menfezler açılırken, kırılan menfezler de değiştiriliyor, şarampol temizleme çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan ise yaptığı açıklamada, Kumluca'da görev yapan rutin personelin dışında 501 personel ve 147 iş makinesi ile bölgede çalışma yaptıklarını aktardı. Durmuş Ali Arslan, şunları söyledi:

"TÜM JENARATÖRLER KUMLUCA'DA"

"Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızın sahada tarımsal alanların hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 12 bin 500 dekarlık alan zarar görmüş durumda. Mobil aşevimiz ilk günden itibaren hizmete girdi. Sosyolog ve psikologlarımız sahada çalışmalarını yapıyor. ASAT birimlerimiz her türlü arızaya, talebe anında cevap verebiliyorlar. Jeneratörlerimiz bölgede çok büyük hizmet görüyor çünkü zemin katların binaların su basınca dolayısıyla bütün binaların elektrik sistemi çökmüş durumda. Şu anda bizim tüm jeneratörlerimiz bölgede gerek esnafa, gerek vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Arkadaşlarımız bu noktada can siperane çalışıyor."

Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracının dün yardıma giderken sele kapıldığını aktaran Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki itfaiye aracımız pert oldu. Bir aracımızı da sel götürdü bulamıyoruz. Çok şükür can kaybımız yok. Tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun. Burada Antalya Büyükşehir Belediyemizin bütün daire başkanlıklarının birimleri var. Vatandaşlarımız her türlü istek, dilek, talep ve şikayetlerini bizzat şahsen gelip yapabiliyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi içerisinde kurulmuş olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetim merkezi, ulaşamayacak olan vatandaşlarımız da 0242 503 60 70 numaralı telefonları arayarak bize iletebilir. Vatandaşlarımızın tüm taleplerine tek tek cevap veriyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Sel Felaketinden Etkilenen Kumluca'da Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement