Osmaniye'de Mermercilik Yapan Esnaf İşini Bırakma Noktasına Geldi - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Mermercilik Yapan Esnaf İşini Bırakma Noktasına Geldi

Osmaniye'de yıllardır mermercilik yapan Erdal İneci, artan maliyetler sebebiyle işini bırakma noktasına geldiğini ifade etti. İneci, müşterisinin mezarını hazırlarken adını verip 'Pahalanmasın, sen benim mezarımı hazırla, ben ölürsem yaparsın' dediğini söyledi. Bu yılın sonunda mesleği kapatmayı düşündüğünü belirtti.

13.05.2024 13:22

BURHAN DEMİRCİOĞLU

(OSMANİYE) - Osmaniye'de yıllardır mermercilik yapan esnaf Erdal İneci, artan maliyetler sebebiyle işini bırakma noktasına geldiğini ifade etti. İneci "Geçen müşterimin bir tanesi geldi dedi ki 'Bana 2 tane mezar hazırla'. 'Abi mezarı hazırlayayım da bunun adı soyadı nedir' dedim. Kendi ismini verdi ve 'Pahalanmasın, sen benim mezarımı hazırla, benim havluma kat, ben ölürsem yaparsın' dedi" diye konuştu.

Osmaniye Sanayi Sitesi'nde 35 yıldır mermer işi yapan Erdal İneci, artan maliyetler sebebiyle zor günler geçirdiklerini ifade etti.

"BU YILIN SONUNDA BU İŞİ BIRAKIYORUM"

Mermer ve mezar işleriyle uğraşan Erdal İneci şunları söyledi:

"Ben Osmaniye'de 35 yıldır mermer hizmeti yapıyorum. Ama artık yapacak durumumuz kalmadı. Niye derseniz, maliyetler her sene artıyor ama biz satarken maliyet üstüne koyamıyoruz. Geçen sene bin liraya verdiğimiz taşı şimdi gidiyor bin 500  liraya alıyoruz. Biz de mecbur 500 lira üstüne kar payı koyup 2 bin liraya biz satıyoruz. Ama müşteri bunu kaldıramıyor. Müşteri cinnet geçiriyor. Geçen müşterimin bir tanesi geldi dedi ki 'Bana 2 tane mezar hazırla'. Dedim ki abi mezarı hazırlayayım da bunun adı soyadı nedir'. Kendi ismini verdi ve 'Pahalanmasın, sen benim mezarımı hazırla, benim havluma kat, ben ölürsem yaparsın' dedi. Dediği gibi adamın karısı öldü, biz birini yaptık. Kendinin mezarı duruyor, kendi de daha yaşıyor. Biz bunları gördük. Bu yılın sonunda da bu mesleği bu işi kapatıyorum."

Osmaniye\'de Mermercilik Yapan Esnaf İşini Bırakma Noktasına Geldi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Mermercilik Yapan Esnaf İşini Bırakma Noktasına Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement