Askerlere TKDK Destekleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Askerlere TKDK Destekleri Anlatıldı




Askerlere TKDK Destekleri Anlatıldı

TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, TKDK Hibe Desteklerinin tanıtımı amacıyla toplantı düzenlendi.

07.02.2013 10:06  Güncelleme: 10:36

Foto: Tanıtım toplantısı foto

===

Askerlere TKDK destekleri anlatıldı

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte terhis olacak askerlere yönelik TKDK Hibe Desteklerinin tanıtımı amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Yarbay Murat Tütüncü başta olmak üzere astsubaylar, uzman çavuşlar, merkez ve ilçelerdeki karakollarda görev yapan çok sayıda er katıldı.

Toplantıda yapılan sunumda, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara verilen destekler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik IPARD Destekler anlatıldı.

TKDK Burdur İl Koordinatörü Hüseyin Şengün, Burdur'da her kesime TKDK Hibe Desteklerini anlattıklarını, bu kapsamda askerlere yönelik bir tanıtım gerçekleştirdiklerini söyledi. "Askerlerimizin böyle bir desteğin olduğunu bilmeleri menfaatlerine olacak. Terhis olup, memleketlerine gittiklerinde desteklerden yararlanmak isteyebilecekler. Biz bilgilendirmekle kendilerine yol gösterdik, isteyenlerin bu fırsatları değerlendirebilir" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Domates yetiştiriciliği kursuna kadın ilgisi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kurslar sürüyor. Kurslar kapsamında Sandıklı'nın Akin Köyü'nde geceleri düzenlenen Domates Yetiştiriciliği kursuna kadınların ilgisi büyük oldu. Kursa 40 kadın kursiyer başvuru yaparak katılırken, 50'nin üzerinde kadın da başvurmadan katıldı. 192 saat sürecek kurs Mayıs ayında sona erecek.

Akin Köyü'nde 29 erkek kursiyerin katıldığı ve 182 saatten oluşan 'Kiraz Yetiştiriciliği' kursu da devam ediyor. Sandıklı HEM'in, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği, ilçe merkezinde 43 kursiyerin katıldığı 104 saatlik Hayvan Yetiştiriciliği, Karacaören Köyü'nde 18 kursiyerin katıldığı 360 saatlik Domates Yetiştiriciliği, Kızık Beldesi'nde 41 kursiyer'in katıldığı 360 saatlik Örtü altı Domates Yetiştiriciliği, Koçhisar Köyü'nde 72 kursiyerin katılımıyla 104 saatlik Hayvan Yetiştiriciliği kursları sürüyor.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Bucak polisi kan bağışladı

BUCAK Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler, Burdur Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışında bulundu. Bucak Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında yapılan kan bağışına çok sayıda polis memuru, emniyet çalışanı ve yakınları katıldı. Kan bağışlayan personeli kutlayan Bucak Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, sağlıklı insanların bir gün kendine de kan ihtiyaç olacağı düşüncesi içerisinde olmaları gerektiğini, kan bekleyen kişilere bir ünite kanın hayat vereceğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Kan bağışından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Askerlere TKDK Destekleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement