Askon Diyarbakır Şube Başkanı Altaç'tan Almanya'ya Tepki - Son Dakika
Yerel

Askon Diyarbakır Şube Başkanı Altaç'tan Almanya'ya Tepki

Askon Diyarbakır Şube Başkanı Altaç\'tan Almanya\'ya Tepki

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Alman Federal Meclisi’nde kabul edilen sözde ’Ermeni soykırımı’ tasarısına tepki gösterdi.

05.06.2016 11:39

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısına tepki gösterdi.

Almanya Parlamentosu'nun bu tutumu ile karanlık geçmişindeki insanlık suçlarını ve Nazi Almanyası'nın insanlık tarihine olan özür borcunu ortadan kaldırmayacağını ifade eden Altaç, dost gözüken devletlerin gerçek yüzlerini menfaat ve çıkarları bahis konusu olduğunda nasıl hareket edebileceklerine en iyi gösterilebilecek örneklerden birine şahitlik yaptıklarını söyledi. Altaç, "Almanya'nın insanlık tarihine nasıl bir borcu olduğunu herkesten çok kararı veren parlamento çok iyi bilmektedir. İnsanların nasıl bir kıyımdan geçtiğini de bizler bilmekteyiz. Aynı kıyımı bugün için demokrasi havarisi geçinen birçok Avrupa ülkesinin kolonilerinde ve işgal etmiş oldukları ülkelerde uyguladıkları da bilinmektedir. 1915 yılında Ermeni tehcirinin olduğu günlerde Almanya ajanlarından tutun birçok Avrupa ülkesinin ajanları ve misyon şeflerinin Anadolu coğrafyasında cirit attıkları ve Anadolu insanı üzerinden hem Anadolu'da hem Ortadoğu'da projelerini uyguladıkları bilinmektedir. Almanya Parlamentosu'nun son kararı dünya kamuoyunda geçmişini temizleme imkanı yoktur. Tarihte yaşanmış birçok olayda olduğu gibi 1915 yılındaki Ermeni tehcirinde de hem Ermeniler hem Kürtler hem Türkler ve hem de Anadolu coğrafyasında yaşayan tüm etnik ve inanç grupları ağır bedeller ödemiş ve mağduriyetler yaşamışlardır. Bu bedeller ve mağduriyetlerin günümüzün sığ siyasi çekişme ve tartışmaları dışına çıkarılarak bilim insanlarının ve tarihçilerin üzerinden değerlendirilmesi ve neticelerinin çıkarılmasının insanlık alemine ve gelecekteki kuşaklarımıza en iyi hizmetimiz olacağının bilinmesinde yarar vardır. Tarihte yaşanmış mağduriyetler üzerinden ülkelerin suçlanması değil sonuçlarından hareketle benzer mağduriyetlerin oluşmaması için çalışmak, sebep ve sonuçları ortaya koymak daha çok tercih edilmelidir. Bugün için Ortadoğu coğrafyasında yaşanan insanlık kıyımına, Afrika kıtasında insanlık tarihinin en büyük tehcirine, dünyanın değişik bölgelerinde insan kıyımı ve etnik-inanç temizliği yapılırken sessiz kalan aynı parlamentoların adeta gündemi değiştirme çabasıyla 1915 olaylarına sarıldıklarını esefle karşılıyoruz. Aylan Kürdiler ve anne-babaları Akdeniz sahillerine, Ege'nin sahillerine vuran cesetlerinden çok Avrupa'ya alınacak mültecilerin sayıları ve nitelikleriyle uğraşan başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkelerinin ne Ermenilere, ne Kürtlere, ne Türklere ne de Ortadoğu halkalarına verecekleri bir şeyin olduğunu düşünüyoruz. Tarihin hiçbir kimseye veya ülkeye göre değerlendirilemeyeceği kesindir" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askon Diyarbakır Şube Başkanı Altaç'tan Almanya'ya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement