Aslan'a Türk-İş'ten Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Aslan'a Türk-İş'ten Tam Destek

Aslan\'a Türk-İş\'ten Tam Destek

Türk-İş 3.Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, CHP Genel Merkezi'ne seslenerek, Ege-Koop Proje Merkezi'nin Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol, EGEM35 ve son olarak açıkladığı yeni nesil ulaşım sistemleri projelerinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

18.09.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, CHP Genel Merkezi'ne seslenerek, Ege-Koop Proje Merkezi'nin Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol, EGEM35 ve son olarak açıkladığı yeni nesil ulaşım sistemleri projelerinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Karakoç, "İzmir artık kabuğunu kırmalıdır. İzmir değişime açık bir kent ve bu projeleri hak ediyor. Gerekirse ben ve diğer yönetici arkadaşlarımla Genel Merkezin kapısına dayanır, bu talebimizi bizzat iletiriz. Söz konusu olan İzmir'in geleceğidir" dedi. Türk-İş'e bağlı sendika başkanları da, 20 yılı aşkın süre Gazeteciler Sendikası'nı yöneten ve Ege-Koop'ta her personelini sendikalı olarak çalıştırması ile örnek gösterilen Genel Başkan Hüseyin Aslan'a övgüler yağdırdı.

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Türkiye'nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonu olan Türk-İş'in 3. Bölge Temsilcisi Karakoç ve bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Aslan, görüşmede Ege-Koop Proje Merkezi'nin çalışmalarını anlattı, yerel seçim sürecinde Türk-İş'e büyük görev düştüğünü söyledi.

Kendisinin de 20 yılı aşkın süre Gazeteciler Sendikası'nın İzmir Şube Başkanlığı'nı yaptığını, bugünkü başarısının ardında almış olduğu sendikal terbiye ve sendikal kültürün yeraldığını vurgulayan Aslan, "Maalesef günümüzde sendikalar itibarsızlaştırmaya, güçleri azaltılmaya çalışılıyor. Oysa sendikalar çalışanların ortak hak ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulmuş, üretimin gücünü oluşturan mekanizmalardır ve tam tersi etkinlikleri artırılmalıdır. Çünkü aynı zamanda demokrasinin de temel unsurlarından biridir. Sadece İzmir'de binlerce çalışanımız maalesef sendika güvencesinden yoksun çalıştırılmakta, sendikalı olanlar da türlü baskılarla çalışmak durumundadır. Taşeronlaşma benim açımdan resmen bir iş cinayetidir. Atatürk Türkiyesinde böyle bir durum yaşanmamalıydı, yaşanmamalıdır. 'Emek, milletin insanca ve uygar yaşamı ve çalışkanlık veriminin artması için çok etkilidir' sözünü söyleyen bir liderin ülkesinde taşeronlaşmanın adı dahi geçmemelidir" dedi.

"HAYAL DEĞİL PROJE ÜRETİYORUZ…"

Aslan, özellikle Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol ve EGEM35 gibi projelere imza atmış Ege-Koop Proje Merkezi'nin son açıkladığı yeni nesil ulaşım sistemlerine yönelik soruları da yanıtladı. İzmir'in artık çağın gerektirdiği tüm imkanlardan faydalanması gerektiğini ve amaçlarının mega projeler geliştirerek kenti 2050 yılı ve sonrasına geleceği sağlam şekilde taşımak olduğunu kaydeden Aslan, "Bu projelerin hiçbiri hayal değil. Biz hayal değil proje üretiyoruz. Ayakları yere basan, sağlam, uygulanabilir projeler. İstiyorum ki, doğal güzellikleri ile Dünya'da eşi benzeri olmayan bu kenti, gelişmişlik bakımından da marka yapalım. Nihayetinde Ege-Koop bir proje birliğidir. Proje üretir. Ege-Koop Proje Merkezi de, İzmir'in çözülemeyen, çözülmesi gereken sorunlarına dair projeler geliştirip, ilgililerle paylaşıyor. Temennimiz bunların dikkate alınmasıdır" dedi.

"İZMİR GEÇ BİLE KALDI…"

Yeni nesi ulaşım sistemleri ile kent içi ulaşım sorunlarının büyük oranda halledilebileceğini, İzmir'in bu konuda geç bile kaldığını anlatan Aslan, "Havayı, karayı, denizi, yerin altını kullanabiliyorsunuz. Yeni ve bağımsız metro hatları, tünel otobüs, amfibi otobüs ve hava treni (uçan tren) İzmir için biçilmiş kaftandır. Bu kentin insanları bu tür projelere layıktır. Özellikle hava treni ile ilgili yapılması gereken biran önce ilk on pilot kent arasına dahil olmaktır. 2013 yılının sonuna kadar başvuru yapmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi bu konuda harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı.

KARAKOÇ: ASLAN'IN DERDİ HALK…

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç da, İzmir'in sorunlarını çözmeye yönelik projeleri çok beğendiğine vurgu yaptı. Karakoç, kendilerinin orta gelir grubunu temsil ettiklerini, Aslan'ın da hem konut alanındaki projeleri ile hem de İzmir'e yönelik çalışmaları ile tamamen halk odaklı hizmet anlayışını benimsediğini kaydederek, " Sendikacı, örgütlülüğe inanan, polemiklerle, ideolojik kavramlarla değil iş ve proje üreterek varolan bir isim Hüseyin Aslan. Türkiye'de herkes çalışanını sendikasızlaştırmanın peşindeyken o her çalışanını ilk önce sendikalı yapacak kadar da bizden biridir. Bunlar onun yanında olmamız için yeterlidir" ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZİN KAPISINA DAYANIRIZ…"

Diğer projeler gibi ulaşım projelerinin de İzmir'e değer katacağını, ciddi bir istihdam yaratacağını da söyleyen Karakoç, " Bu projelerin hayata geçmesi için partinin de harekete geçmesi lazım. Ümit ediyorum ki, bu çalışmaları parti genel merkezi de değerlendirir ve bu projeler en kolay, en rahat kiminle gerçekleştirilirse onu tercih eder. İzmir değişim istiyor, İzmir kabuğunu kırmak istiyor. Burası yeniliğe, yenilenmeye açık bir kent. Bu da ancak sağlam projelerle gerçekleşir. Gerekirse ben ve diğer yönetici arkadaşlarımla Genel Merkezin kapısına dayanır, Hüseyin Aslan'ı ve projelerini değerlendirmelerini bizzat talep ederiz. Söz konusu olan İzmir'in geleceğidir. " Çünkü İzmir'in artık böylesi projelere ihtiyacı var" diye konuştu.

SENDİKA ÜYELERİ İÇİN ANKET KARARI ALINDI

Öte yandan toplantıda Ege-Koop'un Menemen ilçe merkezinde yapımına başlayacağı 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan toplam 750 konutluk Gedizkent Evleri'nin sunumu da yapıldı. Sunumu gerçekleştiren Ege-Koop Satış Sorumlusu Müjde Uygur, proje ile özellikle bugüne kadar hiç ev sahibi olamamış vatandaşların dikkate alındığını belirterek, fiyatları 98 bin lira ile 164 bin lira arasında değişen konutların kısa süre olmasına rağmen çok sayıda alıcı bulduğunu söyledi. Toplantıda Ege-Koop ile konut projesi için sendika üyeleri arasında bir anket gerçekleştirilmesi de karara bağlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan'a Türk-İş'ten Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement