Atakum Belediyesi'nden Camiye Hibe Arsa - Son Dakika
Yerel

Atakum Belediyesi'nden Camiye Hibe Arsa

Atakum Belediyesi\'nden Camiye Hibe Arsa

Atakum Belediyesi, Diyanet İşleri ve Atakum İlçe Müftülüğü'nün talebi üzerine belediyeye ait arsayı camiye bedelsiz olarak tahsis etti.

08.01.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi, Diyanet İşleri ve Atakum İlçe Müftülüğü'nün talebi üzerine belediyeye ait arsayı camiye bedelsiz olarak tahsis etti.

İlçelerindeki hemen her okul ve caminin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için elinden gelen katkıyı verdiğini, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Atakum Belediye Başkan Metin Burma, "Şahin Camii'nin üzerinde bulunduğu 805 metrekarelik arsanın yaklaşık 338 metrekaresi belediyemize aittir. Bu camimiz kullanım olarak ihtiyaca cevap verememektedir. Yanına eklentiler yapılırsa bile görünüm şık durmayacaktı. Bu nedenle caminin yeniden yapılması gerekiyor. Caminin yeniden yapılabilmesi için belediyemize ait arsayı belediye meclisimizin de kabulü onların bünyesine geçmesine ihtiyaç vardı. Biz de gözümüzü kırpmadan, başkaları gibi arsayı satıp vergiden düşmek gibi çeşitli yöntemlere başvurmadan, daha güzel bir ibadethane yapılabilmesi amacıyla arsamızı bedelsiz olarak tahsis ettik. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya el atacağına ve bu tür ihtiyaç duyulan yerlerdeki camilerimizi revize etmek için gereken çalışmayı yapacağına inanıyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum Belediyesi'nden Camiye Hibe Arsa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement