Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 89. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 89. Yıldönümü

Atatürk\'ün Tarsus\'a Gelişinin 89. Yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Mersin'in Tarsus ilçesine gelişinin 89.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

17.03.2012 12:30

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Mersin'in Tarsus ilçesine gelişinin 89. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören, Tarsus Garı'nda bekleyen ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Atatürk'ün kente geldiği Atatürk Treninin vagonundan temsili olarak inen, ellerinde Atatürk posteri bulunan bir kız ve bir erkek öğrenciyi Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı, Yarbay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol mensupları, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeciler çiçeklerle karşılandı.

Protokol üyeleri ve öğrenciler, Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanına geldi. Burada da saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirtici şiirler okudu. Program Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekibinin folklor gösterileri ile devam etti.

Daha sonra törene katılanlar Tarsus Şelalesine giderek 89 yıl önce Atatürk'e ikram edildiği gibi marul ve kısır yediler. Şelalede Muharip Gazilerle Kaymakam Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol üyeleri davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Etkinliklere AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Baro Tarsus Temsilcisi Ozan Varal, Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, öğrenciler, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 89. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement