Atatürk Üniversitesi, URAP Sıralamasında Yükselişini Sürdürdü - Son Dakika
Yerel

Atatürk Üniversitesi, URAP Sıralamasında Yükselişini Sürdürdü

Atatürk Üniversitesi, URAP Sıralamasında Yükselişini Sürdürdü

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2023-2024 yılının Türkiye verilerini açıkladı. Buna göre Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi olan üniversiteler arasında 2022-2023 yılında 11. sırada yer aldıktan sonra 2023-2024 yılında ilk 10'a yükseldi. Ayrıca devlet üniversiteleri ve tüm üniversiteler sıralamalarında da yükseliş gösterdi.

19.01.2024 13:27  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2023-2024 yılının Türkiye verilerini açıkladı. Buna göre bir önceki yıl Tıp Fakültesi olan üniversiteler arasında 2022-2023 yılında 11. sırada yer alan Atatürk Üniversitesi, 2023-2024 yılında bir basamak yükselerek ilk 10'da kendine yer buldu.

Hem Tıp Fakültesi olan üniversiteler hem devlet üniversiteleri hem de tüm üniversiteler sıralamalarında önemli bir başarı elde ederek yükselişine devam eden Atatürk Üniversitesi, devlet üniversiteleri sıralamalarda 2022-2023 yılında 15. sıradayken 2023-2024 yılında 2 basamak atlayarak 13. sıraya yükseldi.

Tüm üniversiteler (vakıf üniversiteleri dahil) sıralamasında ise 2022-2023 yılında 18. sırada olan Atatürk Üniversitesi yine 2023-2024 yılında 3 basamak birden yükselerek 15. sıraya yerleşti.

Kurulduğu günden beri bölgesine, ülkesine ve bilim dünyasına önemli katkılar sunan Atatürk Üniversitesi, Türkiye'nin en tecrübeli ve donanımlı üniversitelerinden birisi olarak gösterilirken, bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla da dünya üniversiteleriyle rekabet etmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2023-2024 yılında yayınlanan makale puanı, bilimsel doküman puanı, doktora puanı, öğretim üyesi/öğrenci sayısının total puanına göre 188 üniversite sıralandı.

Dünya üniversitelerini inceleyen saygın sıralama kuruluşlarında olduğu gibi URAP'ın açıkladığı 2023-2024 Üniversite Sıralamasındaki tüm kategorilerde de yükselişini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin bu başarısından gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Atatürk Üniversitesinin yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında asli görevi olan bilimsel ve akademik çalışmaları da Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesine uygun bir şekilde yürüttüklerini aktaran Rektör Çomaklı, ulusal ve uluslararası alanlarda aldıkları başarılı sonuçların, atılan doğru adımlar neticesinde geldiğini söyledi.

"Bilgi ve Birikimimizi Ülkemizin Daha Müreffeh Hale Gelmesi İçin Kullanmalıyız"

Rektör Çomaklı: "Akademik çalışmalar çok yönlü bir alan olmakla birlikte bilimsel çalışmaları yapabilmek adına başarılı akademisyen grubumuzun sergilediği gayretler bizler için bir gurur vesilesidir. Üniversite olarak, ülkemizde bilgi ve teknolojileri üretiminin artmasına, ihraç edebilmesine, milli gelirinin yükselmesine katkı sağlayacağız. Üniversite olarak bilgi ve birikimimizi ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için sonuna kadar kullanmalıyız. Onun için daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız. Bilimsel çalışmalarımızın sayısını artırmak ve akademisyenlerimize daha iyi şartlarda çalışma alanları oluşturmak adına mevcut imkanlarımızın üzerine teknolojik altyapımızı da sürekli yeniliyoruz. Üniversite mensuplarımız da özverili çalışmaları ile üniversitemizin başarı çıtasını sürekli olarak daha da yukarı taşıyor. Bu düşüncelerle, URAP sıralamalarında elde edilen başarılardan dolayı tüm akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarımızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Üniversitesi, URAP Sıralamasında Yükselişini Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement