ATO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

ATO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Destek Ziyareti

ATO\'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu\'na Destek Ziyareti

Adana Ticaret Odası'nın geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetimi, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat...

20.07.2013 10:44

Adana Ticaret Odası'nın geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetimi, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ederek, ülkesel ve bölgesel sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. ATO heyeti, 1 Ağustos'ta gerçekleşecek TOBB seçimleri öncesinde de Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek mesajı verdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şahbaz ve Halis Bayrak, Yönetim Kurulu üyeleri Emine Nargile, Mehmet Özel, Cevdet Şeker, Erdinç Güneyli, Şahin Güneşer, M. Emin Yumuşak'ın katıldıkları ziyaret sırasında konuşan Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu olarak önümüzdeki dönemde kaliteli hizmet vererek üye beklentilerini tam olarak karşılamaya odaklanacaklarını vurguladılar. Kulak ve Menevşe sözlerini şöyle sürdürdüler:

"Günümüze kadar Adana, Çukurova ve ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağladığı gibi, sosyal ve kültürel hizmetlere de imza atarak yöremizin vazgeçilmez bir kurumu kimliğini kazanan Adana Ticaret Odamızın seçim sürecinin, tarihi bir katılım yaşanmasına karşın, adına ve 119 yıla ulaşan tarihine yakışan olgunlukta, sakin, seviyeli ve demokratik bir ortamda tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Adana Ticaret Odamız bu seçimlerinden her anlamda güçlenerek çıkmıştır. ATO Yönetim Kurulu ve Meclisi olarak bundan böyle tam bir birlik ve beraberlik ruhu ve hizmet aşkıyla Adana ve bölgemizin gelişimi için çalışacağız. Adana Ticaret Odası olarak önümüzdeki dönemdeki tüm çalışmalarımızı, daha iyi yönetilen, merkezi hükümetten aldığı payı artıran ve daha yaşanılabilir Adana'nın oluşturulabilmesi için yoğunlaştıracağız. Bu konuda sizlerin şahsında, üst kuruluşumuz olan TOBB'den alacağımız destek de bize ayrı bir güç verecektir."

Ziyaretlerinin, 1 Ağustos'ta gerçekleşecek TOBB seçimlerinde Adana Ticaret Odası olarak Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek niteliğinde de değerlendirilmesi gerektiğini belirten ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, "TOBB'nin Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bugüne kadar sürdürdüğü son derece başarılı çalışmalarını, bundan böyle de artan bir ivmeyle sürdüreceğine inanıyoruz. Sayın Başkanımıza her zaman arkasında olduğumuzu, desteğimizin onunla beraber olduğunu ifade etmek istiyoruz" diye konuştular.

HİSARCIKLIOĞLU: "ÜLKEMİZİN MENFAATLERİ İÇİN ORTAK BİR NOKTADA BULUŞACAĞIZ"

Adana Ticaret Odası'nın yeni yönetimini kutlayan ve TOBB seçimlerine ilişkin destek mesajına teşekkür eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerinin de TOBB olarak her zaman Adana Ticaret Odası'nın yanında olduklarını ve olacaklarını vurguladı.

"Tüccar ve sanayicilerin rekabetinin, sandık açıldığı zaman bittiğini" ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bizler tüccarlar ve sanayiciler olarak bütün dünyada barış ve huzurun teminatıyız. Onun için herkesle kucaklaşıp bir ve beraber hareket edebilme kültürünü geliştirmemiz lazım. Özellikle bir şeye dikkat etmeliyiz. Önümüzdeki dönemde herkesle kucaklaşmalıyız. Meclislerimiz bu noktada en üst karar alma organımız. Odalar olarak bütün meselelerimizi Meclislerimizde tartışalım ama Allah hepimizi ayrı ayrı yaratmış. Ayrı düşüneceğiz ama Meclis olarak, Yönetim Kurulu olarak ülkemizin menfaatleri doğrultusunda ortak bir noktada buluşacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin önündeki iki yılda dokuz meselesinin olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Eğer o dokuz meseleyi 76 milyon olarak birbirimize düşmeden, birbirimizle safları sıklaştırarak, sırt sırta vererek, ortak akla hürmet ederek hareket edebilirsek işte o zaman kimse bileğimizi bükemez. Nedir o dokuz mesele? Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim, yerel seçim, çözüm süreci, anayasa süreci, 2015 Ermeniler'in 100. yıl meselesi, İran, Suriye, Irak meselesi bizim iç meselemizdir. Eğer bu dokuz meseleyi kendi içimizde birlik beraberlik içinde çözebilirsek işte o zaman 2015 sonrasında bizi kimse tutamaz. Biz işimizi yapacağız, ülkemizin büyümesi ve zenginleşmesine katkı yapmaya sunmayı aralıksız sürdüreceğiz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ATO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement